Çözüm Nvidia Ekran Kartı MHZ kilitlenme sorunu

• Konuyu başlatan AceTeq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 17.371
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Başkent
Merhaba arkadaşlar size başımda olan bir sorunu anlatacağım. Araştırmalarıma göre çoğu kişi bu durumdan muzdarip. Bilgisayarımda GTX750 Ti kullanıyorum ve OverClock yaptım, MHz değerleri şu şekilde ayarladım;

Varsayılanlar:
GPU: 1202 MHz
Bellek: 2700 MHz
OverClock ======>>> (MSI Afterburner)
GPU: 1402 MHz
Bellek: 3100 MHz

Evet arkadaşlar ayarlar bu şekildedir. Gelelim soruna;

MSI Kombustor 3 yazılımı ile ekran kartımı yüke bindirdim ve sıkıntısız bir şekilde 3 - 4 kez benchmark'ı tamamladı. Ertesi Gün GTA5 oyununu açtığımda GPU 1402 MHz frekansına geldiğinde bellek ve GPU 405 MHz'ye kilitleniyor ve oyun donuyor. Bende GPU OverClock'u 50 MHz (1352 MHz) düşürdüm ve denedim, sıkıntı olmadı ve başladım black ops 2 oynuna, yaklaşık olarak 45 dk 1 saat arası oynadım ve kilitlenme sorunu yaşamadım. Ertesi gün black ops 2 oynunu açtım ve yaklaşık 30 dk sonra bellek ve GPU 405 MHz'ye kilitlendi ve black ops 2 çalışmayı durdurdu hatası aldım. Sorun yeniden başlatma BIOS pili çıkartma kapatma format dahi atma gibi eylemlerle çözülmüyor bilginize. Sorunun kaynağı ekran kartı ve bundan önceki ekran kartımda da aynısı oluyordu 70 dereceye geldiğinde kilitleniyordu GeForce 210. GTX750 Ti neden böyle yaptı anlamadım.

Şimdi sorunu kısmen nasıl hallettiğime gelelim;

Bilgisayar "Yönet" "Aygıt Yöneticisi" ve Görüntü Bağdaştırıcısı sekmesini açın Ekran kartınızı "Sağ Tık" Devre Dışı bırakın ve yeniden etkinleştirin. Sorunun tam çözümü varsa lütfen yardımcı olunuz.
Şimdiden teşekkürler
NOT: Saat hızlarını tekrar bu şekilde ayarlayabildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ekran kartını başka bilgisayarda deneme şansın var mı?

Nasıl çözdüğünü anlatabilir misin tekrardan aynı sorunu yaşıyorum gtx965m ile hatta aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar geri yüklendiğinde anlık olarak normal değerleri görebiliyorum ama tekrardan 405mhz'e kitleniyor

Dostum ekran kartının OC stabil çalıştığı frekansı bulmak zor değil ama kolay da değil. Ben kartımın BIOS'unu modladım 1.181 olan max voltajı 1.200 yapabildim şu an core clock +130, bellek +400 stabil çalışıyor. Sizi şu rehbere yönlendireyim.

Bende de aynı sorun var. Ekran kartım gt620 ve bende Msi Afterburnerda power limit ayarı yok, ben nasıl halledebilirim?

1.5 yıldır aynı sorun bendede mevcut.
Ekran kartım mx130 olduğu için msi afterburner kullanamıyorum.
İlk baştaki çözüm işe yarıyor mu?

OC nedir detaylı açıklar mısın?

Detaylı anlatırmısn nasıl yaptığını.

OC nedir detaylı açıklar mısın?
Bir donanımın standart hız limitleri üzerine çıkarak daha fazla performans elde edilmesine "overclock" denir.
Detaylı anlatırmısn nasıl yaptığını.
Bende çözüm olmuştu, siz aynı problemi yaşıyorsanız, aygıt yöneticisi üzerinden ekran kartı bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin. Ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun. Overclock yapıyorsanız sırayla ilk çekirdeğe, stabil değer bulunca belleklere geçin. Test programı olarak OCCT öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…