NVIDIA ekran kartı önerisi

Hocam elinizdeki kartı uygun fiyata aldıysanız, bence yine de kullanın. 2. el piyasası kan ağlıyor zaten. Garantisi de mevcutsa Türkiye içinde kullanın gitsin. Tamam soğutma açısından çok iyi değil tabii ki ama MSI Ventus modelinden vesaire yine de iyidir.

Şöyle ki kartı daha 1 - 2 saat önce sipariş ettim. Yani elime ulaşmadı, ulaşmadığı gibi hala provizyonda bekliyor. Yani iptal etme seçeneğim mevcut. O yüzden söylediğim gibi AMD veya NVIDIA fark etmeksizin. Ve NVIDIA'nın da sunduğu özellikler göz önüne alındığında hangi kartı tercih etmeliyim? RX 6800'de hoşuma gitti ama NVIDIA'nın özellikleri yüzünden almaya değer mi bilemedim. Tek sorunum şu an bu.

RX 6800 alıp hem bütçeyi rahatlatabilir hem de iyi bir performans alabilirim. Öte yandan Zotac'ı iptal etmeyip NVIDIA'nın sunduğu nimetlerden yararlanabilirim. Tam bir çıkmaza girdim açıkçası. 😁

Sipariş ettiğim kartın linki de. Tam modelin görünmesi amacıyla göndereyim dedim.

Nvidia'nın Reflex, DLSS ve RT gibi özellikleri eklenince yine de AMD ekran kartı olması iyi mi? Yanlış anlamayın lütfen ilk kez masaüstü bir bilgisayar kullanacağım yaklaşık 15 seneden sonra. Ve aldığımda beni uzun bir süre götürecek bir ekran kartı olmasını istiyorum. Nvidia'nın bahsettiğim özellikleri ile kıyaslandığında hala AMD diyebilir miyiz?
Rt konusunda Nvidia kartlar daha güçlü, ne kadar kullanırsın tartışılır, Dlss alternatifi olarak da fsr var Amd için, Dlss kadar iyi değil ama sürekli gelişen bir teknoloji. Saf güçte ise 6800 3070lerden güçlü ve daha ucuz.
Ben şahsen alacak olsam bu kartlar 2k kartı olduğu için çok Rt aramam, bunun yanında çok güçlü oldukları için şu an fsr ya da dlss de aramam. 6800 ile fsr ihtiyacı duyacağın dönemde fsr de bayağı yol almış olur zaten. Tercih senin.

Yönlendirilmeye şu an çok açığım. Ben olsam şunu alırdım çünkü şu yüzden demeniz beni çok mutlu eder. Düşündüğümde, RT'yi çok kullanabileceğimi ben de düşünmüyorum. Kararsız kaldığım nokta DLSS noktası. Çünkü herkesin bildiği gibi FSR gelişmekte olsa da DLSS'de ona oranla gelişiyor. Sizlerin de değerli vaktini çalmadan şunu sormak isterim. Böyle bir bütçeniz var ve hangi ekran kartını hangi sebeple alırdınız. Aslında sormak istediğim temel soru bu.

Yönlendirilmeye şu an çok açığım. Ben olsam şunu alırdım çünkü şu yüzden demeniz beni çok mutlu eder. Düşündüğümde, RT'yi çok kullanabileceğimi ben de düşünmüyorum. Kararsız kaldığım nokta DLSS noktası. Çünkü herkesin bildiği gibi FSR gelişmekte olsa da DLSS'de ona oranla gelişiyor. Sizlerin de değerli vaktini çalmadan şunu sormak isterim. Böyle bir bütçeniz var ve hangi ekran kartını hangi sebeple alırdınız. Aslında sormak istediğim temel soru bu.
Rx 6800 al geç bence, bütçe olarak ona yakın olan 3070 8 gb belleğe sahip, bu da seni 2k oynarken yakın dönemde 1080p çözünürlüğe atacak. Sırf belleğinden dolayı bile 3070 alınmaz zaten. Oyunlar şu an 1080pde bile 6 gb belleği yakalmış durumda.

RX 6800'de hoşuma gitti ama NVIDIA'nın özellikleri yüzünden almaya değer mi bilemedim. Tek sorunum şu an bu..
AMD'yi de boş sanmayın :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'yi de boş sanmayın :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

AMD'nin güzel bir kart olduğunu biliyorum. Demek istediğim şu. Ben bir oyun geliştiricisiyim. Alacağım kartın beni performans açısından üzmemesini, yeterince soğuk ve sessiz çalışmasını istiyorum. Çok farklı görüşler var elbette. AMD ve NVIDIA arasında. Şu an sorunum karar verememek. RX 6800 alırsam bu kart beni sıcaklık konusunda, teknolojileri konusunda üzer mi? Öte yandan Zotac siparişi vermiştim o kart da ısınmayla ilgili problem olduğu söyleniyor, NVIDIA tarafı ne durumda? Bir çıkmaza girdim kısacası. Sanırım RX 6800 alacağım gibi duruyor. Farklı fikirleriniz varsa elbette dinlemek isterim.

AMD'nin güzel bir kart olduğunu biliyorum. Demek istediğim şu. Ben bir oyun geliştiricisiyim. Alacağım kartın beni performans açısından üzmemesini, yeterince soğuk ve sessiz çalışmasını istiyorum. Çok farklı görüşler var elbette. AMD ve NVIDIA arasında. Şu an sorunum karar verememek. RX 6800 alırsam bu kart beni sıcaklık konusunda, teknolojileri konusunda üzer mi? Öte yandan Zotac siparişi vermiştim o kart da ısınmayla ilgili problem olduğu söyleniyor, NVIDIA tarafı ne durumda? Bir çıkmaza girdim kısacası. Sanırım RX 6800 alacağım gibi duruyor. Farklı fikirleriniz varsa elbette dinlemek isterim.
Zaten bazı istisnalar dışında bütün kartlar en fazla 77 derece civarını görür. 78-80'e kadar sıcaklıklar problem çıkarmaz. Benim tavsiyem bir oyun geliştiricisi olduğunuz için sipariş ettiğiniz kartın kalması. Sıcaklıkta üzmez.

Soğutmasında sıkıntı yok.
Değerler genel olarak iyi. 66-70 derecelerde. Bir oyunda ise en fazla 78'i görmüş değerler normal.

Video 29 Haziran'da yayınlanmış. En sıcak zamanlar. 78 fena değil gibi.

Herkese ilgisi için çok teşekkür ederim. Son kararım Zotac RTX 3070 Ti trinity oldu. Kartı Ekim 2023'e kadar kullanmayı düşünüyorum sonrasında ise ya RTX 4070 Ti'a veya RTX 4080'e geçiş yapacağım. Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi sosyaller dilerim herkese.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı