Çözüldü NVIDIA ekran kartında PhysX çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

X-frost

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım NVIDIA olmasına rağmen Batman Arkham Knight Game Works ayarlarınından üstten iki tanesini açamıyorum ve ASUS GPU Tweak II PhysX seçili olmuyor, diğerleri işaretli fakat PhysX işaretli gözükmüyor. En son sürücüyü indirdim düzelmedi, yine ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kusura bakma ben yanlış anlamışım. Ben zannediyorum ki PhysX çalışmıyor bende böyleydi onu da GeForce Experience özel kurulum yapıp oradan PhysX sürücüsünü kurmam gerekti.

Bende de çalışmıyordu fakat ayarlardan otomatiğe alınca oluyordu birkaç oyunda rastladım öyle onu bende daha sonra fark ettim, CPU'yu seçince bazı oyunlarda olmuyor. Sürücüye alakalı bir şey olabilir.
Ekran kartım ASUS GTX1050 Ti sürüci ayarlarından PhysX otomatiğe aldığım zaman Batman Arkham Knight Game work ayarları açılıyor, ama GPU Tweak II'de göstermiyor işaretli değil.

Neredeyse 1.5 yıl geçmiş konu sonuca varılmamış ama neyse. Aynı problemi ben de yaşıyorum. Mesela Valorant'da (sol üsteki yazı) önceden gözüküyorken 456.38 güncellemesini hızlı kurulum yaptığımdan bu yana gözükmemeye başladı. ( Dipnot en sonki 456.71 güncellemesini yapmama rağmen düzelmedi.) Ve bunların yanında o güncellemeyi (456.38) yaptığından beri görev yöneticisindeki ekran kartı sıcaklığım da gözükmemeye başladı. Acaba ben ne yaparsam bunları düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

(Ekran kartım MX130)(belki bir şey fark eder diye onu da yazacağım sürücüyü NVIDIA GeForce Experience uygulamasıyla güncelleştirdim.)( Dipnot: 456.71 güncellemesini özel kurulum yapmama rağmen de olmadı.)

Ekran kartınızı belirterek başlayabilirsiniz.

Recep abi bu konu da ne yapmalıyım? Acaba ekran kartı yazılımını acaba silip temiz kurulum mu yapmalıyım?
Reis bilmiyorum çözdün mü bilmem ama ben bu konuda sana yardım edebilirim ben çözdüm @X-frost.

Batman Arkham Knight gibi oyunlarda NVIDIA ayarlarından PhysX ayarını otomatikte olduğu zaman düzeliyor ama CPU veya GPU'ya aldığında sıkıntı oluyor bunu gözlemledim. Bazı diğer oyunlarda da aynı durumlarla karşılaştım.

Batman arkham knight gibi oyunlarda nvidia ayarlarından physx ayarını otomatikte olduğu zaman düzeliyor ama cpu veya gpu ya aldığında sıkıntı oluyor bunu gözlemledim bazı diğer oyunlarda da aynı durumlarla karşılaştım.
Kusura bakma ben yanlış anlamışım. Ben zannediyorum ki Physx çalışmıyor. Bende böyleydi onu da GeForce Experience özel kurulum yapıp oradan Physx sürücüsünü kurmam gerekti.

Kusura bakma ben yanlış anlamışım. Ben zannediyorum ki PhysX çalışmıyor bende böyleydi onu da GeForce Experience özel kurulum yapıp oradan PhysX sürücüsünü kurmam gerekti.

Bende de çalışmıyordu fakat ayarlardan otomatiğe alınca oluyordu birkaç oyunda rastladım öyle onu bende daha sonra fark ettim, CPU'yu seçince bazı oyunlarda olmuyor. Sürücüye alakalı bir şey olabilir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı