NVIDIA ekran kartlarının artıları nelerdir?

Makaleler
1
RTX 4060 ve RX 6700XT arasında kaldım. Malumunuz RX 6700XT oyun tarafında daha güçlü çünkü kart daha güçlü ancak insanlar sürekli NVIDIA'nın teknoloji konusunda daha iyi olduğunu söylüyor. DLSS3, 1080p de kötü oluyor diyorlar. Oyun performansı nasıldır? DLSS dışında, render almakta iyi diyorlar. RX 6700 XT'den %10-15 gibi minimal seviyede mi daha iyi yoksa devasa bir fark mı var? Çünkü ileride render alacağım işlerle uğraşma ihtimalim var. Render dışında üstün olduğu şeyler var mı? Genel olarak neden daha güçlü RX 6700 XT yerine RTX 4060 almalıyım, hangi teknolojiler buna sebep oluyor anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün arkadaşım 7800XT driveri sürekli çöküp sorun yaşattığı için sinirden kartı masaya fırlattı. Fakat her kartta ve her sistemde böyle olacak değil, yazmak istedim yoksa nvidia fanlığı yapacak durumda biri değilim, bende yıllarca AMD kullandım, NVIDIA geçeli bir iki ay anca oluyor.

tamam ama dlss hariç ne teknolojileri var mesela? ve dlss 3, 1080p de işe yarıyor mu yoksa görüntü çamur mu oluyor?
Rtx , frame generatiıon . var dlss içerisinde kalite dengeli performans diye ayrılıyor . kalite en çok kullanılan . amd fsr var onda çamur gibi oluyor açınca . youtube da karşılaştırmalar mevcut.

Ayrıca DLSS 1080p de kullanıyorum farkı anlamak benim için mümkün değil. DLSS Quality oyunlarda açık kapalı aynı görünüyor ama fps +%50 artıyor resmen.
bu farkı anlamak mümkün değil benim için hep abartı gibi geldi, cidden öyle mi? FSR için öyle diyenler de vardı ancak kalite modunda bile görüntü çamur oluyordu o yüzden biraz önyargılıyım

bu farkı anlamak mümkün değil benim için hep abartı gibi geldi, cidden öyle mi? FSR için öyle diyenler de vardı ancak kalite modunda bile görüntü çamur oluyordu o yüzden biraz önyargılıyım
Şöyle diyim mesela ben RDR2 oynuyorum full ayarlarda DLSS kapalı 60-70 FPS alıyorum duruma göre boş arazilerde artabiliyor. DLSS modunu Quality yaptığımda +100 fps alıyorum ve görüntü farkı yok gerçekten :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı