NVIDIA GeForce 940M Laptop FPS Sorunu

Arda Şahin

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar.

Casper markalı bir Laptop'um var. Geçtiğimiz günler de performansı iyicene düştü. Metin 2 oynuyorum 70-80 FPS ile akıcı bir şekilde oynarken bir anda 10-20 hatta 5 FPS bile görüyorum. Bunun sebebi nedir çözümünü bilenler bana yardımcı olabilirler mi? Yardımınıza ihtiyacım var.

Casper Nirvana.
12 GB RAM.
2.40 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 940M.

Bu gibi sorunlarda hangi özellikleri paylaşmam gerektiğini bilmiyorum. Alt kısımda belirtirseniz eğer gerekli özellikleri ekleme yapacağım. Acaba bir bilgisayarcıya bakıma götürmeli miyim? Bilgisayar içinde bir parçaya zarar gelmiş olabilir mi? Aklımda çok soru var.

Not: Daha dün format attım.
Herkese iyi akşamlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakım yapılmadıysa bilgili biri bakım yapsın. Onun dışında virüs durumu olabilir temiz bir format öneririm.(tüm hdd biçimlendirilmesini tavsiye ederim). Nvdia driverlarını da kontrol et. Nvdia yüklüyse hd graphics kontrol et nvdia hd graphics olmadan çalışamaz. Bunları gözden geçirirsen sorunun çözülür.

Bakım yapılmadıysa bilgili biri bakım yapsın. Onun dışında virüs durumu olabilir temiz bir format öneririm.(Tüm HDD biçimlendirilmesini tavsiye ederim). NVIDIA driverlarını da kontrol et. NVIDIA yüklüyse HD Graphics kontrol et NVIDIA HD Graphics olmadan çalışamaz. Bunları gözden geçirirsen sorunun çözülür.

Dün Windows 10 olduğu için ayarlardan format attım. USB ile de atılıyor diye biliyorum ama pek beceremediğim için yapamadım. Tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler :)
Arka kapağı dikkatlice sökün. Casper laptoplar genelde kolay sökülüyor. Fanları temizleyin. Termal macunları da kaliteli bir macunla yenileyin. Eski macunu zarar vermeden kazıyın oradan.

Çok teşekkürler tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım. :)
Sürücüler güncel mi?

Ekran kartı sürücüleri güncel fakat ek bir program indirip sürücü güncellemesi yapmadım. Bilgisayar ilk açılışta bile fan sesli çalışıyor yani dışarı çok hava üflüyor.

Laptoplarda kroniktir, yüksek ısı oluştuğunda tahliye edilemeyen sıcak hava sebebiyle bileşenler soğutulamaz ve performans düşüşü olur. Pek işe yarar mı bilmiyorum ama kalite bir laptop soğutucusu almaya bakın derim. Onun dışında laptop bakımı hakkında videolar mevcut, araştırıp siz de yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı