NVIDIA GeForce 940M oyun oynarken ani FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 7

akvari

Centipat
Hangi oyunu oynarsam oynayım ani FPS düşmesi yaşıyorum. Bundan 1 yıl önce hiç olmuyordu laptop 3-4 yıllık içi hiç açılmadı. Özellikleri:

Intel i3 6100U 2.30GHz
4 GB RAM DDR3 (kaç MHz bilmiyorum CPU-Z'de Memory-DRAM Frequency kısmında 797.7-798.3 olarak değişiyor)
NVIDIA 940M 2 GB(bunu kullanıyorum güncel)
Intel HD Graphics 520
480GB HDD

Arkada sadece NVIDIA ayarları açık kalıyor ve park Control adlı uygulama açık(Bitsum Highest Performance'a alıp 4 çekirdeği de açıyorum.)

HD Tune'da HDD health kısmı ok.

Merhaba aynı sorun bende de vardı.Sıcaklık 70 ila 90 derece arasında gidip geliyordu yaklaşık 1 ay sorunu çözmek için uğraştım. Çözüm olarak termal macunu değiştirdim(artic mx4) ve fps drop devam ediyordu ama oyun açıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra fps drop giriyordu ve bende hava kanallarına dikkatlice baktığımda filtre sandığım şeyin toz olduğunu fark ettim ve suyla yıkadım şuan 75 dereceyi aşmıyor.

Hangi oyunu oynarsam oynayım ani FPS düşmesi yaşıyorum. Bundan 1 yıl önce hiç olmuyordu laptop 3-4 yıllık içi hiç açılmadı. Özellikleri:

Intel i3 6100U 2.30GHz
4 GB RAM DDR3 (kaç MHz bilmiyorum CPU-Z'de Memory-DRAM Frequency kısmında 797.7-798.3 olarak değişiyor)
NVIDIA 940M 2 GB(bunu kullanıyorum güncel)
Intel HD Graphics 520
480GB HDD

Arkada sadece NVIDIA ayarları açık kalıyor ve park Control adlı uygulama açık(Bitsum Highest Performance'a alıp 4 çekirdeği de açıyorum.)

HD Tune'da HDD health kısmı ok.
Oyun oynayan dizüstü bilgisayarlar için 6 ayda bir bakım önermekteyim. Bırakın macunun kurumasını, bir senede sıcaktan buharlaştırabilirsiniz bile. Kendi bilgisayarımda yüksek ayarda GTA V oynuyorum ve sıcaklık 70 derecenin üstüne çıkmıyor. Bana bir kere bile FPS sorunu yaşatmadı. Aynı ekran kartını kullandık. Bu sizin için de geçerli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı