Çok aşırı oyun bağımlısı değilim ama rahat oyun oynayabileceğim bir notebook olsun istiyorum. Ve hem öğrenci olup hem maddi sıkıntılı olup hem de babayı ikna edemeyince bu konuya, böyle bir şey sormak istedim. Babam sırf 4 GB ekran kartı olduğu için n550 jk nın ucuzunu denk getirip almayı düşünüyor ram ve işlemci noktasında tamam dedi fakat bu ekran kartına takıldı defalarca anlatmama rağmen hala aynı.
4 GB olduğu için beni daha uzun süre idare edeceğini düşünüyor.
Monsterın 90 dereceleri görmesi beni korkutuyor 90 derece kasayı daha hızlı eskitmez mi ?
Uzun süre idare edebilir fakat o fiyata çok daha güzel ve kaliteli laptoplar alabilirsin oyun konusunda şuan bir sıkıntı çıkarmaz her oyunu ultrada oynayamayabilirsin ama kaldıramayacağı oyun yok.
Bilmiyorum tek takıntı ekran kartı belleğinin fazla olması ilerde etkileyip etkilemeyeceği.
Mesela 3 sene sonraki oyun 2 GB ekran kartında açmayıp 4 GB da açma gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
Not: Tabi ki ilerleyen dönem de çıkacak oyunların kaç GB ekran kartı isteyeceğini bilemeyiz ama tahmini ?
Ekran kartı belleğinin önemi var tabiki ne kadar fazla olursa Texture Quality ayarını o kadar yükseğe çekebilirsin. Örneğin Middle Earth Shadow of Mordor oyununda bunun için önerilen değerler aşağıdaki gibi fakat oyun high ayarda 3GB önermiş olsa da ben 2GB GTX 750Ti ile oyunu aşağıdaki grafik özelliklerinde 30-40 FPS aralığında oynuyorum 1920x1080 çözünürlükte. Yalnız şöyle bir durumda söz konusu eğer ekran çözünürlüğü düşük olursa örneğin senin bahsetmek istediğin notebook şu sanırım, bunun monitör çözünürlüğü 1366x768 olduğu için oyun daha az bellek kullanacak dolayısıyla 2GB VRAM ile oyunu ultra açma şansın olabilir. Aşağıdaki bahsettiğim oyun denemesinde GTX 850M, 1920x1080 çözünürlükte high ayarda 17,2 FPS almış 1366x768 çözünürlükte Ultra ayarda 30-40FPS arasında oynarsın oyunu.
Çözünürlüğün full HD değil diye bas bas bağırıyorum. 3 sene sonra diyelim ki sistem gereksinimleri arttı. Mecburen ayarları kısacaksın. Ekran kartı düşük kaldıktan sonra, yani veriyi işleyemedikten sonra, 1000 GB olsa ne olur?
Teşekkür ederim bende anlıyorum bellek konusunu ama babam işte ne dersin baba sonuçta
Bu konuyu babama bir göstereyim ben teşekkür ederim
Monster a gelince monster firma olarak ne kadar güvenilir olur onu bilemem ama kasa kalitesi ve aşırı ısınma sorunu beni ürkütüyor. Mesela evde 6-6,5 yıllık bir Dell laptop var kasa sapa sağlam hala, nette surf için arada açtığım oluyor.
Çözünürlüğün full HD değil diye bas bas bağırıyorum. 3 sene sonra diyelim ki sistem gereksinimleri arttı. Mecburen ayarları kısacaksın. Ekran kartı düşük kaldıktan sonra, yani veriyi işleyemedikten sonra, 1000 GB olsa ne olur?
Hocam teşekkürler dediğinizi anlıyorum ve bu konu da çok haklısınız sorun ben değil babam babamı ikna etmem için babamın takıntısına göre sordum sadece o kadar
Monster hakkında çok bilgim yok ama internetten alıp kullananları rastladım. Monster parçaları yurt dışından getirdiği için toplaması ve eline ulaştırması uzun zaman alıyormuş. Isınma hakkında çok bilgim yok fakat Monster gibi bir oyuncu bilgisayarı alıp çok para vereceksen GTX 850M yerine yeni çıkacak GTX 970M'li notebooklardan alın. GTX 970M ile tüm oyunları 1920x0180 çözünürlükte sonuna kadar açar oynarsın GTX 850M'de ise FullHD (1920x1080) çözünürlükte oyun oynayacaksan VRAM 4GB olsa dahi en üst ayarda zorlanacaktır, dediğim gibi GTX 850M alacaksan monitör çözünürlüğü düşük olan yukarıdaki ASUS notebook gibi 1366x768 olan notebook alın.