NVIDIA GeForce video takılarak oynuyor hissiyatı

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıya bir tane video atacağım. Video içerisinde binaların geçişinde muhtemelen fark edersiniz.
Video sanki böyle takılarak oynuyormuş gibi insanın gözlerini çok yoruyor bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam da sen 45-55 FPS arası dolanıyorsun videoda kasarak göstermesi normal v-Sync açık olmasının bir anlamı yok düşük FPS'te o olması gerekenden fazla FPS alınınca açılması gereken bir ayar. Yani kasmayla alakası yok onun.
Hocam oyun içerisinde gayet akıcı oynuyorum bir sorun yok. Ona bakarsak playstation 4 de 30 FPS de bir oyun oynarken video kaydı yaptığımızda gayet akıcı temiz bir görüntü elde ediyoruz. Bilgisayar da neden bu böyle değil 50 FPS alınca böyle saçma sapan takılmaları yaşamak zorunda mıyım ben her defasında bu normal bir durum mu yani ?

Hocam oyun içerisinde gayet akıcı oynuyorum bir sorun yok. Ona bakarsak playstation 4 de 30 FPS de bir oyun oynarken video kaydı yaptığımızda gayet akıcı temiz bir görüntü elde ediyoruz. Bilgisayar da neden bu böyle değil 50 FPS alınca böyle saçma sapan takılmaları yaşamak zorunda mıyım ben her defasında bu normal bir durum mu yani ?

Hocam diyorum ya sorun V-Sync kaynaklı diye. G-Sync ya da G-Sync Compatible özelliğine sahip bir monitör üzerinde denediğinizde bu sorun kalkacaktır. Benim monitörde de Freesync ya da G-Sync yok. Mecburen V-Sync açıyorum ve aynı takılmaları alıyorum.

Hocam diyorum ya sorun V-Sync kaynaklı diye. G-Sync ya da G-Sync Compatible özelliğine sahip bir monitör üzerinde denediğinizde bu sorun kalkacaktır. Benim monitörde de Freesync ya da G-Sync yok. Mecburen V-Sync açıyorum ve aynı takılmaları alıyorum.
Benim monitör FreeSync hocam Ama Nvidia nın verdiği destekle G-Sync yi açıyorum Nvidia denetim masasından öyle kullanıyorum

Benim monitör FreeSync hocam Ama Nvidia nın verdiği destekle G-Sync yi açıyorum Nvidia denetim masasından öyle kullanıyorum

Nvidia bu uyumun her monitörde aynı olmayacağını belirtti.

Eğer monitörünüz bu listede yoksa takılma almanız normal. Kırılmalar engellenebiliyor ama takılma olmaksızın olmuyor. İnternette G-Sync test programları var. Onlardan birini seçip G-Sync açık ve kapalı test yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı