- RAM
- 16GB DDR4
- SSD veya HDD modeli
- WDC PC SN530 SDBPNPZ-512G-1014
- Ekran kartı
- NVIDIA GeForce GTX 1650
- İşlemci
- Intel(R) Core(TM) i5-10300H CPU @ 2.50GHz
Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce kullanmış olduğum dizüstü bilgisayarın NVIDIA GeForce GTX 1650 ekran kartına güncelleme geldi. Güncelleme yapmadan bilgisayarı kapattım. Sabah bilgisayarı açtım ve kısa süre sonra bilgisayarım dondu. Klavye üzerinden hiçbir komuta cevap vermedi. Bir süre bekledikten sonra 0x0000010E: VIDEO MEMORY MANAGEMENT INTERNAL şeklinde, baştaki HEX sayı değeri farklı olabilir, mavi ekran hatası aldım ve bilgisayar yeniden başladı. Daha sonra ekran kartı güncellemesi yaptım ve bir sıkıntı olmadı. Aynı sorunla dün tekrar karşılaştım. GeForce Experience üzerinden ekran kartı güncellemesini aldım ve yükledim. Aktif olması için bilgisayarı tekrar başlatmam gerekiyordu. Başlatma yapamadan bilgisayarım dondu. Aynı şekilde beklemeye karar verdim. Bir saatten fazla beklememe rağmen daha once olduğu gibi, mavi ekran hatası alıp otomatik tekrar başlatma ile, sorun çözülmedi. Güç tuşundan cihazı kapatmak zorunda kaldım. Tekrar başlattım, güncellemeler tamamlandı ve sıkıntı olmadı. Bu sorun donanımsal veya yazılımsal kaynaklı mıdır?
Ek olarak
Ek olarak
sfc /verifyonly taraması sonucunda, sistem dosyalarıyla ilgili bazı bütünlük ihlalleri olduğunu gördüm. Günlük dosyasını findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log > C:\Users\BurakK\Downloads\sfcdetails.txt şeklinde .txt formatında almak istiyorum. Böylece ilgili hata detaylarını burada paylaşabilirim. Bu komut doğru mudur?