NVIDIA GT 420 çok ses çıkarıyor

Bugün bilgisayarımdan bayağı ses çıkıyordu. PSU'nun fanını test ettim, çok sessiz. Fana baktım, fan da sessiz çalışıyor ama GT 420'ye baktığımda çok sesli çalışıyor. Çok küçük bir fan olmasına rağmen hâlâ ses çıkarıyor. Bunu önlemek için ne yapabilirim?

Bilgin var ise fanı açıp titreşim yapan yeri tamir etmeyi deneyebilirsin benim laptopumda da aynı sorun vardı fanını açıp ses çıkaran yeri tespit ettim plastik kaynak yaptım. Sorun düzeldi.

Zaten çok küçük bir fan olduğu için çok ses çıkartır. Büyük fanlar o kadar ses yapmaz. Sonradan ses çıkmaya başladıysa fan artık ömrünü doldurmuş demektir. Zaten GT 420 de ömrünü dolduralı bi 5-6 yıl kadar oluyor, değiştirme vakti çoktal gelmiş te geçmiş.

Zaten çok küçük bir fan olduğu için çok ses çıkartır. Büyük fanlar o kadar ses yapmaz. Sonradan ses çıkmaya başladıysa fan artık ömrünü doldurmuş demektir. Zaten GT 420 de ömrünü dolduralı bir 5-6 yıl kadar oluyor, değiştirme vakti çoktal gelmiş te geçmiş.

İşlemcim Q8300 GTX 750 Ti veya 1050 almayı düşünüyorum. Zaten darboğaz yapacak ama o kadar da olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı