Nvidia GT 520M Ekran Kartına Overclock Yapamama

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Ben Nvidia GT520M ekran kartına sahibim. Bu karta biraz overclock ayarı çekmek istiyorum. Bu yüzden Nvidia Inspector'u indirdim. Shader Clock ve Memory Clock ayarlarıyla oynayabiliyorum fakat GPU Clock ayarı sabit ve kilitli bir şekilde kalmış. Benim için asıl önemli olan o kısımdı. Nasıl değiştirebilirim orayı bilen var mı acaba?

Hocam yanlış bilgilendirme olmasın ama M yani mobil seriden herhangi bir işlemci veya ekran kartına overclock yapıldığını görmedim. Zaten soğutma ve güç kısıtlı herhangi bir overclockda bu bileşenler yetersiz kalacak ondan dolayı izin verilmiyor diye biliyorum.

gt 630m ekran kartına sahip bir laptopum vardı ve MSI Afterburner programı ile core clock ve memory clock değerlerine overclock yapabilmiştim.

Not : Soğutma kullanmanı öneririm eğer soğutma yoksa da yapma zaten fazla bir etki yaratmaz.

Soğutma kullanıyorum zaten dediğiniz gibi. Söylediğiniz değerleri ben de değiştirebiliyorum ama GPU Clock'u değiştiremiyorum. Bu ayar eminim ki oyunlardaki FPS değerine etki edecektir. Tek sorun kilidi nasıl kaldıracağım.

Evet değişiyormuş. Shader Clock'ta 2 Mhz, GPU Clock'ta 1 Mhz'ye eşit bende. Geriye kaldı voltaj kısmı. Bu da bir kısma kadar yükseltilebiliyor. Daha fazla yükseltmek mümkün müdür?

Peki o halde. Voltaj ayarlarının nasıl yükseltildiğini bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Bilen yoksa da yapacak bir şey yok :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı