Nvidia GT 520M Ekran Kartına Overclock Yapamama

İlk önce yapmanızı tavsiye etmem tabii ki. Ama ille de yapmak istiyorum diyorsanız ufak değerlerle hızları arttırmanız ve test etmeniz daha iyi olacaktır. Bende mobil ekran kartına Overclock yaptım 200 Mhz artırdım hızları. Stabil bir O.C gerçekten fps artışı gösteriyor. Sıcaklıklara gelirsek yine aşırıya kaçmayan bir O.C'ta 3-4 derecelik bir artış söz konusu olabilir. Ama bu bilgisayardan bilgisayara değişebilir. O yüzden yapılacaksa dikkatli olmanızı öneririm.

Kesinlikle azar azar yapmalıyım. Yoksa laptop elimde kalır. Voltajı da nasıl arttıracağımı söylerseniz sevinirim. Şu anda kilitli görünüyor. Nasıl açabilirim :)

Arkadaşlar yazdıklarınızı düşünüp karar verdim. Overclock yapacağım fakat Afterburner ya da Nvidia Inspector'dan voltaj ayarlarını değiştiremiyorum. Neden izin vermediğini de anlamadım. Bunu açmanın mümkünatı yok mudur? Konu tekrar başa döndü, asıl istediğim şey bu benim. Voltaj ayarlarını açıp azar azar yükseltmek.

Voltaj ayarı üreticiler tarafından kapatılır. Buda demek oluyor ki yazılım ile voltaj ayarını değiştiremezsiniz ve açamazsınız. Bir ara duyduğum "Unlocked BIOS" ile mümkün olabileceği konuşuluyordu. Voltaj ayarlarını değiştirebilseniz bile adaptör ve pilin vereceği güç sınırlı olduğundan cihaz kullanılamaz hale gelebilir.

Cihazımın overclock (hız aşırtma) ile kullanılamaz hale geleceğini resmen anlamış bulunmaktayım :) Sadece Nvidia Inspector'dan Shader Clock veya Memory Clock ayarı ile oynanması oyuna fazladan birkaç FPS etki edecektir. Diğer Nvidia GT 520M ekran kartına sahip olanlara da duyurulur. Bana vakit ayıran ve yardım eden bütün arkadaşlara da müteşekkir olduğumu söylemeliyim. Herkese iyi günler dilerim :)

Dostum ben eski bir laptop kullanıcısıyım, artık olmak da istemiyorum o göreceli bir konu ama;

672 Mhz core clock ve 800 Mhz Memory Clock'a sahip bir gt 630m kullanıyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 800 mhz core clock ve 950 mhz memory clock'a çıkartmıştım. 5-10 Derecelik bir artış olduğunu kesinlikle hatırlıyorum. Bu soğutmadan kaynaklıdır. 5-10 fps etki etmişti fakat voltajı hiç değiştirmemiştim. :D

Voltaj dizüstü Pc lerde vermek mümkün değil zira ben Gt840m ile 87 derece gördüm voltaj verebilmekte olsanız bile tavsiye etmem voltaj vermeyi,memory asıl performansı etkiledi benim bilgisayarımda core clock şuan 1160 MHz Memory ise 1110 MHz de çalışıyor Bf3 filan Ultrada rahat rahat 40 50 fps oynuyorum :) performans bir %15 %20 arttı :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı