NVIDIA GT 740M Kod 43 hatası

Atakann22

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Grundig GNB 1567 i3 marka bir dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarı ilk aldığım zaman ekran kartım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Bazen bu hatayı aldığımda BIOS ekranından "Load Setup Defults" yapıp ardından kaydedip bilgisayarımı tekrar başlattığımda bu sorun ortadan kalkıyordu. Bunu yapmayı tekrar denedim fakat yine değişen bir şey olmadı. Hem Intel'in hem de NVIDIA sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim sonuç değişmedi. CCleaner programı ile kayıt defterini onardım, gereksiz olan her şeyi sildim. DDU programı ile güvenli modda sürücüleri silip tekrar yükledim fakat sonuç değişmedi. Bu arada NVIDIA'nın en son sürümünü güncellediğimde sağ alttaki NVIDIA simgeleri, bilgisayarı yeniden başlattığımda kayboluyor. Windows'um güncel. Forumdaki konulara baktım fakat bir çözüme ulaşamadım. Donanımsal sorun olsa ekran kartı aygıt yöneticisinde hiç çıkmaz diye düşünüyorum. Fazla bilgisayardan anlamam fakat bu sorunun yazılımsal hatadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıya görselleri bırakıyorum.

ss1.png

ss2.png

ss3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun gpu görmüyor ya anakartta temaslıklık var yada gpu yanmış veya bozulmuş
Öyle bir durum olsa sistem hiç yanıt vermez.
Çözümü basit bu programı indiriyorsun ve yönetici olarak başlatıp tamam tuşuna basıyorsun yeniden başlatınca sorun çözülecektir.

Geçmiş olsun gpu görmüyor ya anakartta temaslıklık var yada gpu yanmış veya bozulmuş
Bunun bir çözüm yolu var mı peki?
Çözümü basit bu programı indiriyorsun ve yönetici olarak başlatıp tamam tuşuna basıyorsun yeniden başlatınca sorun çözülecektir.
''Failed o locate driver file. '' Yönetici çalıştırmama rağmen böyle bir hata verdi. Ne yapmam gerek?

Varsa söyle kendi laptobunima da yapayım. Görüntüyü dahili grafikten veriyor laptop olduğu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal sorun olsa ekran kartı aygıt yöneticisinde hiç çıkmaz diye düşünüyorum.
Öyle bir şey yok. Donanımsal sorun olunca da çıkar ve genelde de sizdeki hata yazar. Grundig cihazda da ekran kartı arızası olması gayet doğal zira o cihaz bir oyun bilgisayarı değil. Siz de cihazda oyun oynayınca aşırı ısınma oluyor ve böylece GPU lehimleri atıyor.

Öyle bir şey yok. Donanımsal sorun olunca da çıkar ve genelde de sizdeki hata yazar. Grundig cihazda da ekran kartı arızası olması gayet doğal zira o cihaz bir oyun bilgisayarı değil. Siz de cihazda oyun oynayınca aşırı ısınma oluyor ve böylece GPU lehimleri atıyor.
Garantisi geçtiği için bilgisayarcıya götüreceğim. Bilgisayarcıya götürmeden önce şunu sormak istiyorum. Gömülü ekran kartına lehim yapılması mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı