Nvidia GT540M LOL Düşük FPS Sorunu

snopys

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • Intel Core İ5 2410M
  • 8 GB RAM
  • Nvidia GT540M 2GB
LoL oynarken MSI Afterburner'la takip ettiğimde ekran kartı kullanımının %50 civarı olduğunu gördüm. Laptop eski olduğu için Laptop'un ekranı çalışmıyordu. Bende tamamen söktüm ekranı ve sadece kasası var. 1080P monitöre bağladım. LoL'de ayarlar full 1080P'de açıyorum ama ekran kartını tam kullanmıyordu. 30-37 civarı FPS alıyorum. Entegre grafik bile daha fazla FPS veriyor 41-42 FPS civarı alıyorum.
Sorunu bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleri güncellemeni ve ayarları ufakta olsa kısmanı öneririm. Zira LOL gibi bir oyun GPU'yu tam randımanlı kullanmıyabiliyor.

Kardeşim benimde LoL'de değil de diğer oyunlar da FPS düşüklüğü var. GTA 4'de FPS düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080P, yüksek ayarlarda LOL gibi bir oyunda bile iyi performans vermez o ekran kartı. Benim eski dizüstü bilgisayarım (4GB GT730M) TV'ye bağlı şekilde 1080P, yüksek ayarlarda 60-70 FPS ancak veriyor, yer yer aramda 35-40'lara düşüyor. 720P, orta ayarlarda oynamayı tercih et. Bu arada o oyunda ne yaparsan yap %100 ekran kartı kullanımı olmuyor. Frekans değerinden farklı bir gereksinimi var muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı