NVIDIA GT730'dan GT1030'a geçişte sürücü temizliği gerekir mi?

Carnower

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, elimde NVIDIA GT730 takılı eski bir PC var. Takılı güç kaynağı maksimum NVIDIA GT1030 kaldırır o yüzden onu takayım bari diye düşündüm. Daha önce hiç ekran kartı değiştirmediğim için çok bir bilgim yok. Araştırma yaptım biraz herkes güvenli modda DDU ile temizle sonra sıfırdan kurulum yap falan yazmış. Ama sizce gerek var mı? Direkt eski kartı çıkarıp yenisini taksam sonra NVIDIA'nın sitesinden güncel sürücüsünü kursam yetmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverların çakışma ihtimali var. DDU ile sil kur. Zaten max 2dk süren bir işlem, pc ye zararı da yok.

Arkadaşlar selam, elimde NVIDIA GT730 takılı eski bir PC var. Takılı güç kaynağı maksimum NVIDIA GT1030 kaldırır o yüzden onu takayım bari diye düşündüm. Daha önce hiç ekran kartı değiştirmediğim için çok bir bilgim yok. Araştırma yaptım biraz herkes güvenli modda DDU ile temizle sonra sıfırdan kurulum yap falan yazmış. Ama sizce gerek var mı? Direkt eski kartı çıkarıp yenisini taksam sonra NVIDIA'nın sitesinden güncel sürücüsünü kursam yetmez mi?
Sisteme formatta atabilirsin

DDU üzerinden eski sürücüyü silip NVIDIA üzerinden güncel sürücü yüklersem Windows Update daha sonra kendisi sürücüyü değiştirir mi acaba bilginiz var mı?
DDU da onun ayarı var. Burayı işaretlersen windows sürücü kurmaz.

Dosya Ekleri

• nword.png
    nword.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 16
Peki bu ayarı açtığımızda sonrası için problem yaratır mı acaba? Sadece ekran kartı sürücüsünü güncel tutacağım diye Windows Update'i komple kapatmak istemiyorum.
Bu ayarın yaptığı tek şey sürücüyü sildikten sonra windows un kendi kendine sürücü yüklemesini engellemek o kadar. Zararı yok, windows update'i de kapatmıyor sadece driver indirmesini engelliyor. Driver güncelleyeceğin zaman da nvidia nın uygulamasından kendin güncelliyorsun.

Bu ayarın yaptığı tek şey sürücüyü sildikten sonra Windows'un kendi kendine sürücü yüklemesini engellemek o kadar. Zararı yok, Windows Update'i de kapatmıyor sadece driver indirmesini engelliyor. Driver güncelleyeceğin zaman da NVIDIA'nın uygulamasından kendin güncelliyorsun.

Yani sonraki süreçte Windows Update ekran kartı hariç diğer güncellemeleri yine yapıyor ben sadece ekran kartı sürücüsünü manuel olarak NVIDIA programı üzerinden kontrol edip yüklüyorum artık.

Yani sonraki süreçte Windows Update ekran kartı hariç diğer güncellemeleri yine yapıyor ben sadece ekran kartı sürücüsünü manuel olarak NVIDIA programı üzerinden kontrol edip yüklüyorum artık.
Ekran kartı güncellemesini her daim nvidia programından yapıyorsun. Windows update zaten ekran kartı güncellemesi yapmıyor. Sadece ekran kartı driverı olmadığı durumlarda otomatik driver kuruyor ama önerilen birşey değil eski sürümleri kuruyor genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı