Nvidia GT740M Performans sorunu

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

İşlemcilerde arkadaşın 0.5 Ghz daha avantajlı. Turboboostlu frekanslara hiç bakma, onlar düşük performanslı işlerde ve tek çekirdekte ulaşılabilen değerler.

Senin makine full hd iken arkadaşınınki HD ki bu senin makinanın daha fazla kaynak kullanmasını gerektirir.

Ama senin de dediğin gibi ekran kartında sen bir üst basamaktasın.

Sonuç olarak sırf ekran kartını baz alarak karşılaştırma yapman sağlıklı sonuçlar vermez. Arkadaşının makina daha iyi harmanlanmış ve daha iyi performans da veriyor olabilir. Öyle demiyorum, olasılıktan bahsediyorum.

Youtube gibi sitelerde senin makinayla elde edilen fps değerlerini baz alarak bence değerlendirme yap.

Mesela burada yapılan oyun testi sonuçları var :NVIDIA GeForce GT 740M - NotebookCheck.net Tech

Tabii bu değerlere körü körüne de bağlı kalma. Niye?
Çünkü bu değerler sisteminin ne kadar verimli çalıştığına, işlemcine, sistem ayarları, driverlar, işletim sistemi, sistem kaynaklarını kullanan başka programlar vs. sebebiyle farklılık gösterebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen dostum katılıyorum bu dediğine. Konu fazla uzamasın diye yukarıda fazla detaya girmemiştim Hazır konusu açılmışken; sizin de dediğiniz gibi işlemci frekansı da önemli ve bunu da test ettim. "Power Saving" ve "Balanced" ayarlarında evet hafif kasılmalar oluyor fakat "High Performance"a alınca düzeliyor. Yani işlemci zorlandığında görüntü birden hızlanıp birden yavaşlarken, ekran kartı zorlandığında hep kesik kesik görüntü alırsınız. Bu sebepten ötürü, sorunun işlemci ile bir alakası da kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…