Nvidia GTX 1170 ilk test sonuçları

vicekonsul

Hectopat
Makaleler
1
Bu kartın 16 GB GDDR6 modelinin sızdırılan test sonuçlarında GTX 1080 modelinden % 38, 1080 Ti modelinden 30 daha hızlı olacağı söylentileri dolaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı durumlarını sürekli takip eden biriyim. Ekran kartı satın alacağım için.
Yeni serinin duyurulduğundan itibaren açılan konulardan ve İnternet üzerinde bulunan bilgilerden anladığım kadarıyla 1170 modeli 1080 modelinin biraz üzerinde performans sağlayacak.
Yeni seride 1080 Ti modelinden biraz daha performans sağlayacak model ise 1180 modeli olacak.

Geçtiğimiz yıllara bakarsanız bir serinin üzerine yeni seri geldiği zaman hep böyle olmuş.
Yeni seride GDDR6 bellek kullanılsa bile GPU çekirdeği yapısı daha etkin bir durum olacak.

Bana bu kaynak doğru gelmiyor. İnsanları büyük beklentilere sokarak bu seriyi beklemeleri için bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Üstelik yeni seri 900 $ üzeri fiyata sahip olacağı söylentiler arasında hatırlatırım.

Not olarak şunu söylemek istiyorum. İnternet üzerine sızan bilgilere göre 1180 modeli 4k en yüksek grafik ayarlarında 60+ FPS kesin olarak sağlayabileceğini yazan bir kaç yazı var.
Kendi fikrimce yeni serinin 1180 modeli bu performansı sağlayacağı yönünde.

@Lian La-Fey
Bellek üretim maliyeti artması ve üretim şekli durumları değiştirdi. Gelişen teknoloji içerisinde donanıma dahil edilen parçaların fiyatları sürekli artıyor.
O fiyat ilk duyurulduğu zamanki beklenilen yeni serinin başlangıç fiyatıydı.

Belki zaman içerisinde fiyatlar daha uygun olabilir. Ancak İnternet üzerinde dolaşan bilgi bu yönde daha çok. Benim beklediğim fiyat ise 750 $ üzeri olacağı yönünde.

Belki zaman içerisinde fiyatlar daha uygun olabilir. Ancak İnternet üzerinde dolaşan bilgi bu yönde daha çok. Benim beklediğim fiyat ise 750 $ üzeri olacağı yönünde.
Aralık gibi Türkiye'deki mağazalarda olur tahminen. Zaten bunlar Amazon fiyatları buralara gelince minimum 50$ felan ekler bizim mağazalar.

@Lian La-Fey
GTX 1080 Ti ekran kartı Nvidia sitesinde hala 700 $ olarak görünüyor. Ancak genel satış olarak $ üzerinden fiyatı 800 $ üzeri.
Bizim ülkemizde fiyatı 1080 Tİ için 1000 $ üzeri görülüyor. Bunun üzerine KDV, getirme masrafı, kar payı eklendiğini düşünürsek fiyat bu ister al ister alma mantığı çıkıyor.

Diyelim serinin en ucuz kartı 500 $ fiyatla sunuldu. Bizim ülkemizde aşağı yukarı 2,700 TL fiyata sahip olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı