Nvidia GTX 760 Isınma Sorunu

Vallerden

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1.5 yıl önce mecburen Casper Intel i7 4790, GTX 760'lı bir sistem almıştım. Daha önce ekran kartının 1 fanı üzerindeki marka etiketinin kayması sonucu kırılmıştı ve yeni fan taktırmak için gittiğimizde ekran kartının fanı stokta olmadığını öğrendim. Ailemin baskısıyla mecburen aynı karttan aldık. Fakat şimdi de yük altında 85'lere kadar çıkıyor. Sorun şu ki; BF4 oynarken ilk defa 89 derece gördüm. High ayarlarda 65-70 FPS ile oynuyordum fakat 89'a kadar çıkınca ayarları low'a aldım. Fakat ısınma sorunu devam ediyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim? Ekran kartına extra fan takılır mı? Ya da başka bir yere takıp soğutma işi yapılabilir mi? İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis ilgilenmedi mi ekran kartınızla? Büyük ayıp etmişler değişim, tamir yapmadılarsa. Aynı karttan bir tane daha almanıza çok şaşırdım, gereksiz harcama. Diğer kartı tamir ettirseydiniz keşke. Kasanda kaç adet fan bulunuyor? Ekran kartını ne zamandır temizlemiyorsun? Ekran kartın hangi firmanın?

Tamir etmediler fan yokmuş stokta,ailem biraz eski kafalıdır anlatamadım toplama alma konusunda da anlamamışlardı zaten.Aldık aynısını mecburen.Kasamda ekran kartı hariç 2 adet var diye biliyorum pek bu işlerden anlamam açıp tozunu alıp kapatırım.Marka olarak ise Nvidia.

Özel soğutmalı modellerden mi yani? Msi mı? Zotac mı? Nvidia sadece GPU'yu yapar, soğutma başka firmaların işi. Dostum kasanın yan kapağında veya alt tarafında fan yeri var mı? Varsa kaç CM olduğunu ölçer misin? Ya da kasanın markası nedir? Bir arkadaş yan kapağa iyi bir fan almış ve 7-8 derece düşüş yaşamış.

Ekran kartının üstünde 2 tane fan var fanın ortasında mavi yazıyla galaxy yazıyor.Msi yada zotac değildir herhalde.Kasanın içinde extra fan yeri yok.anakartın uzerınde sogutucuyla 1 tane fan var birde çıkış fanı.Resim çekip atabilirim zira pek anlatamadım gibi.

Peki termal macun değişimi ne kadar etkiler.4-5 derece etkiler mi mesela?
Macun komple iş görmez durumdaysa işinin hakkını veren macun 10 derecelik bir düşüş bile yapabilir, ek olarak kasaya takviye fanlar ile güzel bir sirkülasyon yaparsanız aşağı yukarı 14-15 derecelik bir düşüş yakalayabilirsiniz.

Servise gönderip ekran kartının temizlenmesi ve termal macunun değiştirilmesini talep edin ayrıca bir bilgisayarcıda bilgisayarı temizlettirin.
Eğer ekran kartının tasarlayıcısı Asus ise boşuna servise göndermesin ben GTX770 gönderdim boşuna kargoda süründü, işlem yapılmadan geri geldi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı