nVidia GTX 780Ti Benchmark Results ! :)

Sapphire eski saygınlığını kaybetmiş durumda. Dediniz gibi asus ve msi gibi markaların gerisinde kaldı ne yazık ki. Sapphire performans veya soğutucu değilde görsel olarak öne çıkan bir markaydı (eskiden öyleydi:)şimdi ki durumu hakkında pek bir bilgim yok).

Referans tasarım ve özel tasarımlar arasında FPS farkı evet biraz var, ancak bu sadece Lightning'e özel bir şey değil bütün soğutuculara özel.

Lightning ve özel tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Fark tam olarak 1.5 FPS.

crysis3_2560_1600.gif

DirectCU II ve referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Burada da tam olarak 1.5 FPS.

crysis3_2560_1600.gif

GTX 780 WindForce ve referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Fark tam olarak 2.4 FPS, WindForce ikisini de solladı bu hesaba göre. :)

crysis3_2560_1600.gif

EVGA ACX GTX 780 ve Referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

FPS farkı tam olarak 2.9 EVGA üçünü de solladı. :)

crysis3_2560_1600.gif

Evet sonuç bu, ekran kartı soğutuculu modeller ve referans modeller arasında fark var ancak bunu sadece MSI veye ASUS'a özel bir şeymiş gibi yapmak yanlış olur.

Yukarıda sadece Ceysis 3 paylaştım Techpowerup adresinde diğer bütün oyunların FPS farklartını da karşılaştırabilirsiniz sonuç aynı.

Yani kısacası bir ekran kartı markası arasında seçim yaparken, dikkat edilmesi gereken ilk şeyler soğutma, kalite ve garantidir.

Referans tasarım ve özel tasarımlar arasında FPS farkı evet biraz var, ancak bu sadece Lightning'e özel bir şey değil bütün soğutuculara özel.

Lightning ve özel tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Fark tam olarak 1.5 FPS.

[RESİM]

DirectCU II ve referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Burada da tam olarak 1.5 FPS.

[RESİM]

GTX 780 WindForce ve referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

Fark tam olarak 2.4 FPS, WindForce ikisini de solladı bu hesaba göre. :)

[RESİM]

EVGA ACX GTX 780 ve Referans tasarım arasındaki Crysis 3 FPS farkı.

FPS farkı tam olarak 2.9 EVGA üçünü de solladı. :)

[RESİM]

Evet sonuç bu, ekran kartı soğutuculu modeller ve referans modeller arasında fark var ancak bunu sadece MSI veye ASUS'a özel bir şeymiş gibi yapmak yanlış olur.

Yukarıda sadece Crysis 3 paylaştım Techpowerup adresinde diğer bütün oyunların FPS farklartını da karşılaştırabilirsiniz sonuç aynı.

Yani kısacası bir ekran kartı markası arasında seçim yaparken, dikkat edilmesi gereken ilk şeyler soğutma, kalite ve garantidir.
Hocam güzel dediniz ama aynı zamanda overclock performansıda önemlidir. Şimdi bir GTX 780 modeli alacak olsanız ve hepsinin fiyatı aynı olsa 700 MHz saat hızının arttırılabilindiğini gördüğünüz Lightning sürümünü mü alırdınız yoksa fabrika çıkışı saat hızları biraz daha hızlı diye Windforce sürümünü mü alırdınız? Bu arada ben diğer arkadaşların aksine Gigabyte'ı kötülemiyorum. Benim için ilk dörtlü budur; MSI, ASUS, Gigabyte, EVGA. Krallar bunlar. :D (Ama kime göre? Tabiki de bana göre. :D)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı