nVidia GTX 780Ti Benchmark Results ! :)

İşte o biraz ucuzluktan bahsediyorum.
Bilgisayarı almadan önceki hafta %30
Bilgisayarı aldığım hafta %25
Bilgisayarı aldıktan sonra ki hafta %30
Şimdi gel de çıldırma. Meksika dalgası gibi dalga geçiyorlar.

Vatan'ın %30 indirimi bile hikaye. %25 indirimle diğer firmalarla aynı ya da daha pahalı oluyor ürünler. %30 la biraz daha ucuz oluyor. Hele şu kdv bizden olayına hiç girmiyorum bile. Vatan bilgisayardan 10 yıldır alışveriş yapıyorum hala çözemedim.

- - - Güncellendi - - -

Sonuçlar biraz hatalı. Bir çok kart olduğundan fazla performanslı gözüküyor.

Hata payı her zaman olacaktır. %100 doğru değerler elde edemiyoruz çünkü tam olarak her yerde satışa sunulmuş değil.

İşte o biraz ucuzluktan bahsediyorum.
Bilgisayarı almadan önceki hafta %30
Bilgisayarı aldığım hafta %25
Bilgisayarı aldıktan sonra ki hafta %30
Şimdi gel de çıldırma. Meksika dalgası gibi dalga geçiyorlar.

Sırf bende bu sebepten Teknobiyotik.com'dan topluyorum millete bilgisayarı. Abi işlemci belki 50TL fazladır ama anakar , ram , ekran kartı daha uygun çoğu siteye ve mağazaya göre :D

O değil de Nvidia ve Intel'i sürekli savunan bir arkadaş vardı forumdan ayrıldı AMD geçti şu an ve şimdi forumda olsa ne derdi acaba. :)

Ama işin doğrusu şudur ki Nvidia zaten AMD'ye liderliği çok fazla bırakmaz beyler. Nvidia'da para çok, hemen ne yapar ne eder yeni bir kart duyurur, bakarsın yarın GTX Titan Ti duyurur. :)

O değil de Nvidia ve Intel'i sürekli savunan bir arkadaş vardı forumdan ayrıldı AMD geçti şu an ve şimdi forumda olsa ne derdi acaba. :)

Ama işin doğrusu şudur ki Nvidia zaten AMD'ye liderliği çok fazla bırakmaz beyler. Nvidia'da para çok, hemen ne yapar ne eder yeni bir kart duyurur, bakarsın yarın GTX Titan Ti duyurur. :)

Mantıklı :D

Yine de R9 290'ın Lightning sürümü ile GTX 780 Ti geçilebilir AMA 780 Ti'nin Lightning sürümü geçilemez. :D Hepimiz biliyoruz MSI da NVIDIA taraftarı. :D

Yine de R9 290'ın Lightning sürümü ile GTX 780 Ti geçilebilir AMA 780 Ti'nin Lightning sürümü geçilemez. :D Hepimiz biliyoruz MSI da NVIDIA taraftarı. :D

Kartların basic versiyonları karşılaştırmalıdır her zaman için,bir kartın geliştirilmiş versiyonlarına göre karar verilmemelidir ayrıca bir kartın temeli neyse aşağı yukarı hep öyle kalır diğer versiyonları genelde soğutucu işine yüklenir bazende factory overclock denilen işi yaparlar böylece kartın hızı kısmen artar ama radikal bir değişiklik yaratmaz.

Kartların basic versiyonları karşılaştırmalıdır her zaman için,bir kartın geliştirilmiş versiyonlarına göre karar verilmemelidir ayrıca bir kartın temeli neyse aşağı yukarı hep öyle kalır diğer versiyonları genelde soğutucu işine yüklenir bazende factory overclock denilen işi yaparlar böylece kartın hızı kısmen artar ama radikal bir değişiklik yaratmaz.
Hepimiz biliyoruz ki karşılaştırmalarda referans model kullanılmalıdır ama benim demem o ki Lightning ve Matrix gibi sürümler radikal değişiklik yaratan sürümlerdir.

GTX-780-LIGHTNING-48.jpg

GTX-780-LIGHTNING-49.jpg

Overclock ile 6 FPS fark Crysis gibi bir oyun için önemli bir sonuçtur. Hatırlarsanız sadece bu kart geçiyordu overclock ile Titan'ı.

MSI-GeForce-GTX-780-Lightning-3DMark-FireStrike-World-Record-_1.jpg

Görüldüğü gibi 1563-863 = 700
Tam 700 MHz hız aşırtılmış GTX 780 Lightning. Çok önemli bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

Hepimiz biliyoruz ki karşılaştırmalarda referans model kullanılmalıdır ama benim demem o ki Lightning ve Matrix gibi sürümler radikal değişiklik yaratan sürümlerdir.

[CRYSIS 3 TEST FOTO]
[TOMB RAIDER TEST FOTO]

Overclock ile 6 FPS fark Crysis gibi bir oyun için önemli bir sonuçtur. Hatırlarsanız sadece bu kart geçiyordu overclock ile Titan'ı.

[3DMARK ADVANCED TEST FOTO]

Görüldüğü gibi 1563-863 = 700
Tam 700 MHz hız aşırtılmış GTX 780 Lightning. Çok önemli bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

Katılıyorum. MSI 'da son zamanlarda gerçekten gerek Gaming gerek Lightning serisi ile Asus'un Matrix / ROG / DCU2 serilerine darbe vurmaya kalkıyor :D Gigabyte'da OC 3x Windforce serisi ile MSI'n arkasından geliyor... Zotac - Powercolor - Sapphire 'i markadan saymıyorum. Al stok kartı üstüne kendi saçma soğutmanı tak sür piyasaya :D Eğer powercolor - sapphire - zotac(AMP! hariç belki :D ) eğer alırsam ilk yapacağım iş üstündeki soğutmayı sökmek olacaktır :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı