Nvidia GTX 950 çıkar mı ?

GTX 950 yerine GTX 750 Çıktı zaten. :) İçerisinde aynı teknoloji var. Aynı şekilde Strix modeller bulunuyor... Fakat neden ismi 950 olmadı, onda bilgim yok.
GTX 680 de, GTX 780 de Kepler mimarisini kullanıyor. Üstüne bir şeyler eklendi ki yeni kart çıktı. GTX 750'nin üstüne bir şeyler eklenirse, GTX 950 çıkacaktır.

GTX 680 de, GTX 780 de Kepler mimarisini kullanıyor. Üstüne bir şeyler eklendi ki yeni kart çıktı. GTX 750'nin üstüne bir şeyler eklenirse, GTX 950 çıkacaktır.

GTX 750, Maxwell mimarisi kullanıyor şu anda. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi, 970 ve 980 de aynı. Bu yüzden GTX 950 yerine 750 ismi aldı. Aslında 950 olsaydı ismi, 750 ile aynı performansı verecekti.

GTX 750'in üzerine bir şeyler eklenip Ti zaten çıktı. Siz bu kartın da üzerine bir şeyler eklerseniz, bu kart 960 seviyesine gelir. Bu durumda GTX 950 çıkarmanın mantığı nedir ? :)

GTX 750, Maxwell mimarisi kullanıyor şu anda. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi, 970 ve 980 de aynı.
Bunları zaten biliyoruz :)

Bu yüzden GTX 950 yerine 750 ismi aldı. Aslında 950 olsaydı ismi, 750 ile aynı performansı verecekti.
950 ismini nasıl alsın ki? GTX 9xx serisi henüz çıkmamıştı, GTX 750 çıktığında. Yeni bir seri gelecek ve serinin ilk kartı en düşük kart olacak?

GTX 750'in üzerine bir şeyler eklenip Ti zaten çıktı. Siz bu kartın da üzerine bir şeyler eklerseniz, bu kart 960 seviyesine gelir. Bu durumda GTX 950 çıkarmanın mantığı nedir ?
Bir şeylerden sadece performansı mı anlıyorsun? Tamam öyleyse. GTX 960 > GTX 950 > GTX 750 Ti > GTX 750 gibi bir performans sıralaması olabilir, senin dediğine göre. İstersen GTX 960 vs GTX 750 Ti Benchmark'larını izleyebilirsin, aradaki performans farkı açısından bir fikrin oluşur (y) Zira GTX 750 Ti vs GTX 960 testinde fark 30 FPS'ye kadar çıkabiliyor. Bu da ufak bir değer değil.

Tabii ben illa ki GTX 950 çıkmalı, kesin çıkacak demiyorum. Çıkarsa, dediğim gibi bir performans sıralaması olabilir.

Konuyu boş yere uzatmaya gerek yok. Çıkarsa, çıkacak. Çıkmazsa, çıkmayacak. Bizi bağlayan durum burası. İyi Sosyal'ler.

Bende uzatmak istemiyorum làkin; şurada Ali Bey'den de duyabileceğiniz gibi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(ilk 2 dakika) "Eğer 950 çıksaydı, bu kart olacaktı" cümlesini anlatmaya çalışıyorum.

GTX 750 Ti, piyasada 900 serisi varken çıkmış bir kart. Bunu da düzeltmeliyim.

Başından beri bunu söylemeye çalışıyorum zaten, çıkar veya çıkmaz bu beni ilgilendirmez. Fakat piyasadaki 750 Ti kartı, aslında 950 olan bir kart. 900'lerin arasında çıkışı ve teknolojisi bunu gösteriyor. Ha olur da 950 çıkar, bunun nasıl olacağını bilemeyiz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı