Nvidia Gtx 960 mı yoksa 770 mi ?

Benim belirtmek istediğim durum son ayarlarda 60FPS üstü oynayabilmek için 4GB VRAM gerekiyor demek. Ben bite önemli demedim zaten.
Diğer yorumlarınızı da ona göre yazarsanız daha iyi olur. Son ayarlarda akıcılık sağlanıyor sonuçta. 60 FPS gibi bir ifade kullandığınızı göremiyorum.

Bit değerinin yüksek olması, kartın iyi olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü önemli olan GPU dur. Ekran kartı alırken gerçek hayat testlerine bakılır. Bellek önemli değil dersek yanlış olur. Yeni çıkan oyunlardaki dokular artık 2 GB belleğin üstünde istemeye başladı. Bol bellek isteyen oyunlar iyidir. Çünkü ekran kartına yük bindirmek yerine belleğe atıyor. Yeni bir ekran kartı alacak olsam 2 GB üstü tercih ederim.

En önemli şey mimaridir ardından bellek hızı gelir ondan sonra da bit gelir.

Shadow of mordor oyunun 2 GB r9 270x için önerdiği texture ayarı medium. Ben medium ve ultra olacak şekilde test edip, FPS farklarını paylaşacağım.

Recep Baltaş'ın 960 incelemesinde Texture Quality'i Ultra değilde Medium'a alması da buna bir örnek.
Siz ultra detaylarda oynanmıyor dediniz. Bundan dolayı böyle bir yorum yaptım. Tabii ki mediuma çekmek daha mantıklı. Buna bir itirazım olmadı zaten.

Demek istediğim, zaten incelemede gördüğümüz üzere mediumda oyun daha akıcı oluyor. Ancak son ayarlarda da oynanıyor oyun.
Kubilay Bey de testini "Kullanıcı İncelemeleri" bölümüne açarsa, daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…