NVIDIA GTX850M Devreye Girmiyor

Kadir Mutlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 gün önce internet üzerinden Msi Ge70 2Pc Modelli pcyi aldım. Fakat canım çok sıkkın.
Bilgisayarı freedos almıştım. Windows 8.1 Kurdum. tüm diverlarıda yükledim..

Asıl sorunum şu bilgisayarda intel ve nvidia olmak üzere iki ekran kartı var fakat nvidia'ya ne yaparsam yapim etkinleştiremedim... :(

Denenenler: Bataryadan yüksek performansı seçtim - Ekran kartını güncelledim - Masa üstünden nvidia denetim masasında otomatik seç yerine nvidiayı seçtim.. :(

Lütfen yardım edin. Eğer olmassa pc yi bir hafta dolmadan direk geri yollaya bilirim..
Bilgisayar çok hoşuma gitti inşallah sorun onda değil bendedir..
(Eğer sorun pcde değil ise seneye bilgisayar mühendisliği okuyacağım o zaman hallede bilirim sanıyorum.. :)

Adsız.png
Adsız1.png

Birde Bios dan aktif et diyenler oldu ama benim Bios da seçenekler bi hayli az.
Ekran kartı aktif etme diye bişey bulamadım.. :( Yardım bekliyorum..

resim2c.png
hocam öncelikle resimde ki gibi yapın sonra hangi oyunu açacaksanız o oyuna gidin sağ tık yapıp grafik işlemci ile çalıştır kısmından Nvidia'yı seçin :) sorununuz umarım çözülür.

Öncelikle sorunumu dikkate alıp yardım etmek istediğin için teşekkürler.. Bağlam menüsün neresi olduğunu anlamadım şuan ki durum şu şekilde:
1.png

Birde Geforce ekran kartı karesi içinde socketler neden benimkinde yok.

o soketlerin olmaması biraz düşündürücü , siz benim attığım foto'daki gibi "Bağlam Menüsüne grafik işlemciyle çalıştır seçeneği ekle" deyip herhangi bir oyunu açmayı deneyin eğer açılırsa sorun yoktur :)

Yüksek performanslı NVIDIA ile çalıştır deyin oyunu.
Oyunun açılmama sebebi ise rld.dll'nin eksik olması. O dosyayı indir ve oyunun olduğu dizine atın.

rld.dll 'yi yükledim pesi açtı fakat ekran kartı yine devreye girmedi. Ve diğer ekran kartı oynata bildiği kadar oynattı ve kapandı.
Diğer taraftan Cyrsis yükledim ve oynaya bildim..
:( Hiç bişey anlamış değilim. Freedos aldığım için çok pişman oldum ailemede 3.5 bin ödettim çok iyi bir pc dedim şu sorunu la karşılaşmam beni çok üzdü.
Sizlere de çok teşkkürederim.. :(

Fraps ile Crysis i orta ayarlarda oynarken ortalama bir fps değerini söyleyin hd 4600 Crysis i zaten kaldırmaz harici ekran kartının çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz.Bir de DirectX 11 in yüklü olduğundan emin olun

Fraps ne dir tam bilmiyorum sanırım performans ölçüyor bu full hd çözünürlükte normal ayarlarda ortalama 120 en düşükte 80 oluyor??..
DirectX 11 i yükledim peste değişen bişey olmadı.. :(

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı