Nvidia ile AMD arasındaki fark nedir ?

İlkay Çil

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar toplayacağım ve çok kararsızım. Ben AMD tabanlı sistem toplama taraftarıyım bana arkadaşlarım ve çevrem AMD toplama diye önerilerde ve tavsiyelerde bulundu. AMD yerine nvidia al diyolar iyi hoş diyorlar ama işin içinde bütçe de var. Benim sizden ricam bilgisayarı nvidia yoksa AMD tabanlı mı toplamalıyım ? Ufak bir not geçiyim oyun bilgisayarı toplayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum butceni belirtirsen yardım ederiz. AMD tabanli sistem toplamak istersen yaklasik 2-3 ay beklemeni oneririm. Çünkü su anki AMD islemciler hem yeni teknolojileri desteklemiyor hem de 32 nm üretim teknolojisi ile daha fazla guc tüketiyor. Ekran karti konusunda AMD gayet başarılı. Tabi bütçe belirtirsen daha iyi bir sekilde yardimci oluruz.

Bütçeni belirtmemişsin.Fiyat-Performans açısından bir sistem toplamak istiyorsan AMD sistem toplaman sana avantaj sağlar.Ama unutmamalısın ki AMD'nin en büyük sorunu aşırı ısınma ve güç tüketimi dir.Bu 2 önemli detayın üstesinden gelirsen AMD sistemin seni uzun süre idare eder.

İntel bir sistem toplayacağım diyorsan kesenin ağızını açıcaksın.Çünkü intel sistemlerde etkin performans sağlamak adına bileşenler birbirini dengelemek zorundadır.İşlemciden kısıp ekran kartına vereyim diyemezsin.(Bu bütün sistemlerde böyle ama intelde daha ön planda)

Bana sorarsan 2 markadanda yararlanman kanaatindeyim.Kendini illa ki AMD veya İntel bir sistem toplayacağım diye şartlarsan en iyi bileşenleri seçemezsin..

Umarım yararlı olmuştur..

@M. Samet
Belki, ancak sadece "AMD" dediği için hem işlemci, hem de ekran kartı olabilir. Bu konuda bilgisi olmayanlar bu mesajı okuduklarında, AMD'nin hala ısınma ve güç tüketimi sorunlarını gidermediklerini zannedecekler. Yani, alt tarafı "AMD işlemciler" yazmak bu kadar zor olmamalı.

Amd İşlemcilerde ısınma sorunu var ama amd pro duo ekran kartındaki aşırı ısınma ve güç tüketimi dikkatimi çekti.Ve bununla beraber bazı ekran kartlarındaki ısınmalarda normal değil.Belkide bunu aşabilmek adına su soğutması kullanıyorlardır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı