NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

Ya hocam ne abarttınız. Konunun başı NVIDIA isteyen adama niye AMD öneriyorsun. Siz burada fanboyluk yapıyorsunuz, savaş alanına çevirdiniz ortalığı. Bu olayın şöyle kapanması uygun olurdu:
-Kardeşim bak bence NVIDIA RTX3060 alma AMD'ninde çok iyi ekran kartları var. Onları değerlendirirmek ister misin?

NVIDIA isteyen adama bunu sormayı savunmak yerine kana kan dişe diş fanboyluk yaptınız. Yapmayın kardeşim, babanızın şirketi değil. Rekabet lazım.

Hocam sayfalarca tartışmışsınız saçma bir tartışma sebebiyle. Bence bilgisayardan anlamayan 1 driver bile kuramayan adam AMD önermek saçma. Çünkü ne olup olmadığı belli değil, yani çok küçük bir ihtimal olsa bile o ihtimal gerçekleştiğinde bilgisayardan anlamayan o son kullanıcı sorunu çözemiyor ve forumlarda saatlerini harcıyor. Ben şahsen AMD ekran kartı da kullandım ve eski driver'a dönünce sorun çözüldü. Ancak benim yaptığım şeyi yapamayacak insanlar olabiliyor. Bu sebeple bence bilgisayardan anlamayan adama Nvidia önerirsin, Bilgisayara daha hakim kişilere F/P olarak AMD önerilebilir. Bu kadar tartışma bence gereksiz.

NVIDIA her zaman AMD'den daha iyi olacak. Kaliteli ürün, kaliteli sürücü - yazılım, DLSS, Işın izleme. Kısaca adı yeter. Cansın NVIDIA.

Ya canınız ne istiyorsa onu kullanın yani olay bu. Ama gidip NVIDIA alacak adama eğğ kardeş ona o para verilmez RX 6500zartzort al o daha iyi demeyin yani

Bu konunun biraz şans işi olduğunu ne zaman anlayacaksınız. Kronik modeller harici AMD kendini büyük oranda düzeltti. He param var derseniz NVIDIA alın. Ama F/P olarak her zaman AMD tavsiye edilecektir. Bu kadar anti ya da fanatik olmaya gerek yok. Bende NVIDIA tercih ederim ama yeni sistemde bütçeden dolayı 6700XT aldım sorunsuz kullanıyorum. Intel ve AMD işlemcileri gibi düşünebilirsiniz olayı. İşlemci konusunda tercih edilmiyorken şu an Intel'le kafa kafaya. Pazar payında büyüme var.

Hocam bak RTX3050 Mobile ekran kartım var ve bu ekran kartının 4 GB VRAM'i var. Wolfenstein bana: Abiiiğ abiiğ bak ekran kartı VRAM doldu diyor. Ben diyorum ki kardeşim devağğm. RE2 oynuyorum. Ray Tracing açık bütün ayarlar high da oda ne? FPS düşüyor! Hemen DLSS... Ohhh dünya varmış. Bunu bize yapmayın hocam, gelin öpüşelim barışalım anlaşalım. Farklılıklarımızla güzeliz. Rekabetimizle güçlüyüz...

Wolfenstein halinden mutlu bu arada 144FPS veriyor o da V-Sync açık.

Senelerce AMD kullandım. RX 480 4gb olanı da 8gb olanı da yıllarca kullandım. Allah var çok fazla sorunla karşılaştım ama 2016'da çıkan kartı 2022 yılına kadar kullandım. 6 sene bir kartı kullanmak Nvidia tarafında pek mümkün değil. RX 6600'ü de yaklaşık 1 yıl kullandım. Hiç sorunla karşılaşmadım ve f/p olarak daha iyi bir kart olacağını da düşünmüyorum. Bence gelmiş geçmiş en iyi f/p kartı RX6600'dür. Bu sene Nvidia tarafına geçtim. Muhtemelen 2 sene sonra bu kartı elden çıkarıp başka bir karta geçmem gerekecek. Gelelim işin özüne, ekonomik olarak durumunuz el veriyorsa Nvidia tarafından bir kart kullanın geçin. Ekonomik olarak gücünüz yetmiyorsa AMD tarafından bir kart alın geçin. Özellikle amacınız sadece oyun oynamaksa hele, tutup Nvidia savunmanın bir esprisi yok. 3060 alınacağına yeri geliyor 6800 düşürüyorsun. Ve arada ciddi fark var. Zaten kıt kanaat para toplayıp bir kart alıyorsunuz. Belki senelerce kullanacağınız sistemin ilerdeki performansını da düşünmeniz lazım. Ha ben 2-3 senede bir sistem güncelliyorum diyorsanız alın Nvidia. Kimse bu konuda size laf edemez.

Hocam bu bilgisayardan önce 940MX ile GTA 5 oynuyordum. Üstüne Wolfenstein da high ayarlar, RE2'de de medium ayarları zorluyordum. Çok çekti benden. Ama dayanmasının tek sebebi NVIDIA sürücü desteğini bugüne kadar veriyor o kart için bile...

AMD hala sürücülerde kaliteli değil!

O bilgisayarı da 2016'dan beri kullandım haberiniz olsun. 1 ay önce RTX 3050ye terfi ettim

Ulan beni bile döndürdünüz AMD fanboyları. Alacağınız olsun. Seviyorum ama sizi, cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…