NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

6 sene bir kartı kullanmak Nvidia tarafında pek mümkün değil.
Hocam yanlışınız var. Babamın eskiden aldığı hazır sistemde 9600 GT vardı. 2008 de çıkmış ve ben o ekran kartını 2019 yılına kadar kullandım. Sistemi yenilediğim için ne alemde bilmiyorum. Ancak şunu kesin söyleyebilirim. O ekran kartı ile 1 tane sorun yaşamadım. Geçenlerde R7 265 kullanıyordum ve 2. El almıştım, ilk başlarda sorun yoktu ama 7-8 ayda Wattman hataları oyun çökmeler gibi sorunlar almaya başladım. Eski driverlara dönünce çözülüyordu. Tabii kesin çözüm de yoktu ki zaten eski driver'a dönünce bilgisayar Wattman yiyince aynı driver'ı DDU ile silip tekrar yüklemek zorunda kalıyordum. Yoksa AMD beyin yazılımı çalışmıyordu. Yani şunu söylemek bence en doğrusu, teknoloji şans evet ama Nvidia'da sorun çıkma şansı AMD'ye oranla çok daha düşük.

@Jeasust teknoloji biraz şans işi maalesef. Ben de uzun süre R7 370 kullanmıştım, hiçbir sorun yaşamadım.

AMD'nin sorunları günümüzde eskisi kadar bulunmamakta. Yok demiyorum var ama eskisi kadar yoğun değil.

Bakınca 3060 Ti gibi kartların alınabileceği paraya daha performanslı olan 6700XT gibi kartlar bulunabiliyor. Buradaki insanlar da para veriyorsun en iyi performansı al diye AMD kanadından öneride bulunuyor. Yani NVIDIA'da 5 alınabilen paraya AMD'de 7-8 alınabiliyor ancak NVIDIA'nın sunduğu teknoloji ve istikrarlılığı kendini öne geçirmeye yetiyor. Örnek olarak 3060 Ti ile 6700XT karşılaştırılıyor ancak işin içine teknoloji girdiği zaman AMD büyük bir düşüş yaşıyor. 3070 performansında diye alınan 6700XT RT açıldığında 3060'a dönüyor bir anda.

Tamam saf güç iyi hoş ancak grafik görmek istediğim zamanda büyük düşüşler yaşıyorum. Bir de FSR'ın şu anki başarısızlığı var büyük bir görüntü kaybı yaşatıyor maalesef. Şimdi denecek işte FSR 3.0 gelecek iyi olacak şöyle olacak böyle olacak. Arkadaşlar bu FSR 3.0 sadece AMD kartlarına gelmiyor ya. Eğer DLSS'den kat be kat daha iyi olursa gerek kalite gerekse sağladığı performans olarak FSR 3.0 ile oynarım olay o değil. Ben şu anda RT ile oyun oynamak istediğim zaman 3060 Ti ile mi daha rahat oynayabiliyorum yoksa 6700XT ile mi önemli olan bu.

Bu kadar kasmayın be AMD'de olsa NVIDIA da olsa bu oyun oynanıyor. Örnek olarak arkadaş 6600XT ile Fornite'de 2K performance ayarlarında kasa kasa oynarken 1050 Ti ile takılma donma olmadan oynuyordum. Tamam performans olarak iyi ama NVIDIA'nın istikrarlığı kendini iyi bir şekilde belli ediyor.

CUDA sayesindeki render süreleri, Shadow Play gibi sorunsuz çalıştırabildiğimiz kayıt programı, ses iyileştirmeleri için broadcast, zevk için getirilen Canvas gibi NVIDIA programları da işin içine girince benim gözümde NVIDIA her türlü ön planda oluyor.

Vram konusu evet az Nvidia da ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra alacağım kartlar da %90 Nvidia olacaktır çünkü büyük oranla render işlemleri de yapıyorum.

Hocam yanlışınız var. Babamın eskiden aldığı hazır sistemde 9600 GT vardı. 2008 de çıkmış ve ben o ekran kartını 2019 yılına kadar kullandım. Sistemi yenilediğim için ne alemde bilmiyorum. Ancak şunu kesin söyleyebilirim. O ekran kartı ile 1 tane sorun yaşamadım. Geçenlerde R7 265 kullanıyordum ve 2. El almıştım, ilk başlarda sorun yoktu ama 7-8 ayda Wattman hataları oyun çökmeler gibi sorunlar almaya başladım. Eski driverlara dönünce çözülüyordu. Tabii kesin çözüm de yoktu ki zaten eski driver'a dönünce bilgisayar Wattman yiyince aynı driver'ı DDU ile silip tekrar yüklemek zorunda kalıyordum. Yoksa AMD beyin yazılımı çalışmıyordu. Yani şunu söylemek bence en doğrusu, teknoloji şans evet ama Nvidia'da sorun çıkma şansı AMD'ye oranla çok daha düşük.
Hocam zaten genel yorumuma bakarsanız AMD şöyle iyi böyle iyi demiyorum. Hatta sorun yaşadığımı da söylüyorum. Ama genel olarak AMD'nin sunmuş olduğu Vram avantajından kaynaklı kartın daha uzun süre kullanılabilir olduğunu söylüyorum. Bu konuda kimse buna karşı gelemez. Mesela şu an 4070 kullanıyorum 2K yüksek-ultra ayarlarda 2 sene sonra muhtelemen tat vermeyecek.(Bence) Böyle bir durumla karşılaşacağız. AMD bu konuda daha bonkör davranıyor ve yazılım desteği verdiği sürece de bu kartlar daha uzun vadeli olacaktır.

Hocam zaten genel yorumuma bakarsanız AMD şöyle iyi böyle iyi demiyorum. Hatta sorun yaşadığımı da söylüyorum. Ama genel olarak AMD'nin sunmuş olduğu Vram avantajından kaynaklı kartın daha uzun süre kullanılabilir olduğunu söylüyorum. Bu konuda kimse buna karşı gelemez. Mesela şu an 4070 kullanıyorum 2K yüksek-ultra ayarlarda 2 sene sonra muhtelemen tat vermeyecek.(Bence) Böyle bir durumla karşılaşacağız. AMD bu konuda daha bonkör davranıyor ve yazılım desteği verdiği sürece de bu kartlar daha uzun vadeli olacaktır.
Hocam bu diyeceğim şeyi başkası demişti ama tekrar ben hatırlatayım. AMD'nin müşteri memnuniyeti iyi olmadığı için Vram'ı bol bol veriyor. Nvidia'da ise adamlar nerdeyse ne yapsa satacağı için biraz cimrilik yapıyor. AMD Ekran Kartı satsın tüm hatalara rağmen ooo 16 GB Vram var kesin alınır densin diye bol bol Vram döşüyor. Yanlış anlamayın ama sonra sizin gibi insanlarda "ooo Vramı fazla bunun AMD almak daha mantıklı" diye AMD alıyorsunuz 1-2 sene sağlam kullanıyorsunuz, sonra Allah'a emanet ya bozuldu bozulacak duruma geliyor.

Asla tesadüf değil. Ölümüne savunanlar hep AMD kullanıcıları. :D Tamam para verdiniz ve en iyisi o. TEBRİKLER!
Ben bizzat RTX 3060 Ti kullanıyorum ve Nvidia'nın uyguladığı saçma VRAM politikası sebebiyle AMD tercih edeceğim bundan sonraki seçimlerimde. Diyorsan ki arada bir çıkan WattMan uyarısı çok ciddi bir problem ama kartın kas gücü yettiği halde Nvidia paşamın bile isteye az VRAM vermiş olması sebebiyle ayar kısmak zorunda kalmak hiç sorun değil o zaman buyur kullan. Bence Nvidia'nın sorunu çok daha ciddi bir sorun çünkü.

RTX adı geçen kartta RT açınca VRAM kullanımını aşıyorsun ve RT falan kullanamıyorsun çok komik olmaz mıydı? Bu senin için bir sorun değil mi yani :D

Konuya gelirsek, biz her zaman kullanıcı için iyisini önermek zorundayız. Şahsen RX6700 XT gibi bir kart dururken kullanıcının RTX 3060 cihaz almasına izin vermeye gönlüm el vermez benim, ben yine uyarımı yapar bilgilendiririm kullanıcıyı.

Konuda AMD öneren kişi önce "NVIDIA şart mı?" diye sorar veya "NVIDIA şart değilse AMD RX xxxx kartına da bakabilirsin." der. Böyle cevap veren birine bir şey deme hakkınız. Ha konu sahibi AMD olmasın demesine rağmen ısrarla AMD öneren birini zaten konu içinde lincliyorlar.
Aldın ölümüne savunacaksın değil mi? Daha ne diyeyim? Son kullanıcı neden sorunlarla boğuşsun? Sağlam bir kart alırım çok daha uzun süre sorunsuz kullanırım. Zaten çoğunluk da böyle düşünüyor ki NVIDIA'nın satışları AMD'yi tokatlıyor.
Hocam ilk cumleniz dünyadaki çoğu insan için geçerli. Para verilen, özellikle de yüklü miktarda para verilen ürünleri insan savunma ihtiyacı duyar. Onun kötü özelliğini görmezden gelmek ister. Öte yandan 1 ay önce o son kullanıcılardan biri de ben oldum ve şahsen bir problem yaşamadım. Yine de başkası da problem yaşamayacak diye bir şey yok. Bu durumda ben AMD kart öneririm, problemlerin son seri kartlarda daha az sıklıkla yaşandığını belirtirim.

NVIDIA kart kullandığım dönem bile AMD kartları direkt alınmaz diye aşağılamazken böyle aşağılayan birine de karşı çıkarım. Eğer her önüne gelen problem yaşayınca bu ürün alınmaz derse o zaman direkt ekran kartı alınmaz. NVIDIA kartlar ile problem yaşayan da gördük bu forumda.

AMD Rx 6000 serisi RTX 3000 serisinden daha iyi ve daha mantıklı.

RTX 4000 serisi AMD 7000 serisinden daha iyi ve daha mantıklı.

Sebebi fiyat performans. RTX 3080 30bin TL olduğu zamanlarda 15bine Rx6800 XT alınıyodu. Yine RTX 3080 alan oluyodu bu kafasızlıktır.

6 sene bir kartı kullanmak NVIDIA tarafında pek mümkün değil.
Bu yorum çok saçma geldi, güncel kartlardan bahsetseniz neyse de eski kartları örnek vermeniz daha da tuhaf. Bahsettiğiniz 2015-2016 çıkan NVIDIA kartların hala kullanılırken AMD kartların birçoğu ömrünü doldurdu. Bunu kulaktan dolma değil kendi deneyimime göre söylüyorum. Hem R7 370 hem de Vega 64 kartlarım çip ve VRAM arızasında çöp olurken benzer zamanlarda alınan 750 Ti hala çalışıyor düzgün bir şekilde.

Forumda dikkat ediyorum çoğunlukla arıza, hata konuları AMD işlemci veya ekran kartları için açılıyor buna rağmen konu sahibi soruyor 3060 mı alayım 3060 Ti mi, hemen 3-5 cevap geliyor RX 6600? Adam size onu mu soruyor? Bu kadar hata, arıza vermesine rağmen, konu sahibi AMD istememesine rağmen her konuda AMD tavsiye edenler neyin kafasını yaşıyor acaba?
Cidden haklısın misal ben rx 6700 xt kullanıyorum bu wattman kadar büyük bir baş belası yok herkes çözüldü bitti gitti diyor ama hala devam ediyor sürücülerimin güncel ve stabil olmasına rağmen 💀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı