Çözüldü NVIDIA kartlarda voltaj nasıl düşürülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jesus Wicked

Hectopat
Daha fazla  
Voltaj düşürerek sorunu çözenler var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD Adrenalin'de voltaj düşürebilirsin. Bu voltaj sende 1150 gözükmesi lazım. Onu 1075 yapmayı dene. Performansını düşürmez. Aksine arttırır.

Eki Görüntüle 1964905

Nvidia kullanıcıları nasıl düşürecek? MSI Afterburner'da voltaj çubuğu sadece + yönüne doğru var. Coil Whine var bende de ama çok rahatsız etmiyor. Yine de merak ettim bir denerim.

Çözüm
MSI Afterburner'da voltaj ayarını etkinleştirip düşürebilirsiniz.

1696523463640.png
O kadar düşürürsen sürücü çökebilir. FurMark açık olsun arka planda. Yavaş yavaş düşürerek test et. Benim kullandığım kart RX 6700 XT. Stok voltajı 1.200. Ben bunu 1100'e kadar düşürdüm. Daha düşürürsem sürücü çökebilir. Sen de dene, çökerse biraz daha üst bir voltajı ayarlar öyle kullanırsın.

950'ye düşürdüm ama şu an 1.020 gözüküyor. Sınırı bu mu acaba?

O kadar düşürürsen sürücü çökebilir. FurMark açık olsun arka planda. Yavaş yavaş düşürerek test et. Benim kullandığım kart RX 6700 XT. Stok voltajı 1.200. Ben bunu 1100'e kadar düşürdüm. Daha düşürürsem sürücü çökebilir. Sen de dene, çökerse biraz daha üst bir voltajı ayarlar öyle kullanırsın.
Şimdi şöyle bir şey var furmark'ta max 0.910 volt çekiyor. Ben 950'ye düşürürsem bir şey anlamam ki. 900ün altına çekmem gerekmez mi?

Nerede 1020 gözüküyor?
Tamam hallettim şimdi 950 sabit.

@EVANESCENCE @Xantern

Cyberpunk'ta 62 63 derece ve 110 fps alıyordum

Voltajı 1.050'den 0.950'ye düşürdüm.

Artık 55 derece ve 102 fps. Yani azalan sıcaklık, azalan fps ile eşit. Güzel oldu teşekkürler. Fan hızı da düştü bayağı. 1400 1500 rpm iken 1000 sabit oldu. Coil Whine'de pek bir değişim fark edemedim ben. Değiştiyse de sesi %10 falan azalmıştır. Şimdi bu yaptığım ayar herhangi bir sürücü çökmesine vs sebep olmadı ancak ilerki zamanlarda herhangi bir donanımsal problem olur mu diye endişeleniyorum.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle bir şey var furmark'ta max 0.910 volt çekiyor. Ben 950'ye düşürürsem bir şey anlamam ki. 900ün altına çekmem gerekmez mi?

Tamam hallettim şimdi 950 sabit.

@EVANESCENCE @Xantern

Cyberpunk'ta 62 63 derece ve 110 fps alıyordum

Voltajı 1.050'den 0.950'ye düşürdüm.

Artık 55 derece ve 102 fps. Yani azalan sıcaklık, azalan fps ile eşit. Güzel oldu teşekkürler. Fan hızı da düştü bayağı. 1400 1500 rpm iken 1000 sabit oldu. Coil Whine'de pek bir değişim fark edemedim ben. Değiştiyse de sesi %10 falan azalmıştır. Şimdi bu yaptığım ayar herhangi bir sürücü çökmesine vs sebep olmadı ancak ilerki zamanlarda herhangi bir donanımsal problem olur mu diye endişeleniyorum.

Problem olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı