Filtrelerle ilgili olabilir, çünkü ben de HDR kayıt alıyorum, YouTube'da da HDR gösteriyor:
Bu arada monitörüm HDR 600 sertifikalı. 600 NIT maksimum parlaklık, çok bölgeli aydınlatma, 1 milyar renk paleti aktif oluyor oyynda ve kayıtta. HDR 400 sertifikalı monitörlerde çok bölgeli aydınlatma ve HDR destekli oyunda oyun 1 milyar renk paleti ile çizmiyor.
YouTube'a da attığım videoları evdeki TV ekranında izlediğimde görüntü parlaklık basılı idi. Bilgisayarımda baktığımda YouTube'da gayet iyiydi. Telefonumda da gayet iyiydi. Kuzenin Iphone 13'ünde baktığımda kayıtımın o kadar kaliteli olduğunun farkında değildim. Iphone 13'te çok daha iyiydi.
Özetle: Gerçek HDR kayıt için monitörünüz HDR 500 ve üzeri sertifikalı olmalı. Oyunda HDR açınca renk paleti 16 milyon renkten 1 milyar renge çıkıyor. Çok bölgeli aydınlatma ile oyuna ekstra ışık ve gölge seviyesi ekleniyor gibi bir hal alıyor grafikler.
Bu şartlardaki kaydın kalitesini de HDR kalitesi ne kadar iyi bir cihazda izlerseniz kaydınızı o kadar kaliteli olduğunu görürsünüz.
Kayıtlarını Nvidia'da 2K çözürünürlükte (monitörün doğal çözünürlüğü) 50000 BITRATE ve AV1 ile kaydediyorum.
Yotube'a atmadan önce Handbrake ile Nvenc H265 ile 4K'ya upscale ederek kodluyorum.
Eğer videoyu AV1 olarak yollarsanız YouTube'a, YouTube'un videoyu işlemesi 1 gün geçse de bitmiyor.