NVIDIA kenar yumuşatma ayarı etkisiz mi olacak?

Jesus Wicked

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle en iyi görüntüyü istiyorum.

Mesela Cyberpunk'ta kenar yumuşatma ayarı göremedim. Eşyönsüz süzme ayarı var o 16X'te.

Ama direkt olarak kenar yumuşatmayı ayarlayabileceğim bir seçenek göremedim. (Belki de otomatik oluyor ya da gerek yok bilmiyorum)

Kenar yumuşatma ayarım uygulama kontrolü seçeneğinde olduğu için oyun tarafından kontrol edilecek anlamına geliyor ama oyunda böyle bir ayar yok.

Oyunlarda kenar yumuşatma ayarı yoksa kenarlar hiç yumuşamayacak anlamına mı geliyor?

Kenar yumuşatma ayarı olmayan oyunlar olursa diye denetim masasındaki kenar yumuşatma ayarını uygulama kontrolü yerine manuel bir şekilde 8X'e mi almalıyım?

Ayarlarım bu şekilde.

4070 kullanıyorum.

Ekran görüntüsü 2024-03-19 225414.png

Son düzenleme:
NVIDIA Denetim Masası ayarlarından bahsediyorsan hiçbirini kurcalama. Orijinali neyse o olsun. Maksimum grafik kalitesi istiyorsan 4K + Ultra ayarlar. Bunun ötesine o NVIDIA Denetim Masası ayarları ile geçemezsin. Oyunun sınırı bellidir. Belki bazı modlarla daha kaliteli kaplamalar elde edebilirsin ama bu kadar.
İzlediğim detaylı anlatım videosunda (Kenar yumuşatma< saydamlık) ayarı çoklu örneklemede olursa görüntü kalitesinin az da olsa artacağını söylüyordu.

Doku süzme trilineer optimizasyon kapalı olursa da artıyormuş.

Doku süzme negatif log tercihi ayarının açıklamasında ''Eşyönsüz filtreleme açıksa daha iyi görüntü için Durdur seçeneği öneriliyor. Çoğu oyunda eşyönsüz filtreleme açık olduğu için bu ayarı Durdur olarak değiştirdim.

Bunları değiştirdim sadece. Bir de şu yumuşatma ayarlarına uygulama yönetsin seçeneğini işaretledim. Ne düşünüyorsun?

NVIDIA Denetim Masası ayarlarından bahsediyorsan hiçbirini kurcalama. Orijinali neyse o olsun. Maksimum grafik kalitesi istiyorsan 4K + Ultra ayarlar. Bunun ötesine o NVIDIA Denetim Masası ayarları ile geçemezsin. Oyunun sınırı bellidir. Belki bazı modlarla daha kaliteli kaplamalar elde edebilirsin ama bu kadar.
hocam bakabilir misiniz ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı