Nvidia Kernel Mode Sürücü Hatası ve Mavi Ekran

Rakunner

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

3D Görselleştirme işi ile uğraşmaktayım. Yaklaşık 2 ay önce topladığım sistemde Render aşamasında duruma göre Nvidia Kernel yada mavi ekran (0x0000003B, ntoskrnl.exe+75bc0) hatası almaktayım. Ekran kartını çıkarıp bir başkasını taktığımda mavi ekran olmuyor, ancak nadirde olsa kernel sürücü hatası devam etmekte.

Ramleri 15 saat memtest uyguladım bir hata göstermedi. Ekran kartı bir kez servise gönderildi sorun yok dendi, şu an 2 kez servise gönderdim. Video izlerken bir hata yok, sadece 3D renderlarda bu hatayı almaktayım.

Ekran kartını farklı slotlara taktım olmadı, ramleri tek tek çıkarıp denedim olmadı. Nvidia eski sürücüleri denedim sorun devam etmekte. Hatta GPU'ya giden voltajı artırdım sorun düzeldi gibi olurken yine yaptı, voltajı geri çektim. Kasayı komple servise götürdüm sıkıntı yok dendi.

Not: Anakartın ve gpu'nun biosları update edilmiştir. Disklere bad sector yapıldı temiz çıktı. Ramlere tek tek ve topluca yaklaşık her birine 10 saat memtest uygulandı temiz gözüktü.

Sistem özellikleri:
- Asus Rampage IV Black Edition
- Intel Core i7 4930K
- Kingston 32gb Ram
- Samsung SSD
- Asus Gtx 780
- CorsAir 1000 rm 80+ Güç Kaynağı

Minidump dosya linki:
WeTransfer

Mavi ekran resmi:
BlueScreen.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Usb wireless aygıtını ya kullanma yada sürücü güncelle. Corsair yazılımını kaldır, Asus araçlarını kaldır, klavye/fare gibi aygıtları kullanma veya sürücüleri güncel değilse güncelle yada değiştir, Kaspersky kaldır, Usb 3 sürücülerini güncelle, IDM güncelle, Realtek sürücülerini güncelle, Cfosspeed kullanma kaldır, Wacom Router adında aygıt veya yazılım mevcut bunu kaldır ve bu aygıt ne ise kullanma, Nvidia sürücünü kaldır DDU ile de kaldır ve güncel sürücüyü kur.
Bıos güncel demişsin ancak güncel değil;http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...DITION/RAMPAGE-IV-BLACK-EDITION-ASUS-0801.zip
Güncelle.
Firmware güncel değil güncelle;
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/accessory/ROG_OC_Station/OC_Panel_FW_0501.zip
Güncelledikten sonra bıos default yapmayı unutma.

Murat Bey bu dedikleriniz minidump dosyalarından çıkan sonuçlar mı ? Birde Asus araçlarını kaldırıyım, ancak AI Suitten fan hızlarını kullanıma göre ordan yükseltmekteyim. Onuda mı kaldırayım? İlginize teşekkürler.

Merhaba,

Başka kartta sorun olmadı dediğiniz için; o kartı da uygun bir süre zorlamış olduğunuz kabulünü yaparak:

Kullandığınız programların bir minimum bir de tavsiye edilen konfigürasyonu vardır.
Ekran kartınız ve sistem bu aralıkta nerede kontrol etmiş miydiniz?

Render en ağır işlerden biri, dolayısıyla tüm sistemi zorluyor, bu da ısıyı artırıyor.
AIDA 64 vb. bir programla ısı takibi yaptınız mı?
Hem cpu hem de gpu için.
Render esnasında hatadan hemen önce oluşan değerler?
Bu değerler sisteminizin izin verilen toleransları içinde mi?

Yukarıdaki denemeleri, denemiş olduğunuz diğer kartta da yaparsanız, belki oradan bir çıkarımda bulunabilirsiniz.

Tabii bunlara gerek de kalmayabilir, yukarıdaki tavsiyeler de sorunu çözebilir.

Deneme yaptığınız kart ne idi?

Selamlar

Merhaba. Servise gönderdiğim gtx780 takılı iken render esnasında cpu tam kapasite çalışıyor ve sıcaklığı değeri 45 - 47 C arasında değişmekte.

Gpu'nun sıcaklığı ise 37 - 41 C arası.

Anakart sıcaklığı 33 C

Render esnasında kullandığım program Gpu kullanmıyor, ancak önce her şey donuyor. Ekran kararıyor sonra geliyor ve aşağıda uyarı çıkıyor; "Windows Nvidia kernel sürücü hatası" diye, daha önce ki hiç bir sistemimde böyle bir şey yaşamadım. Akabinde mavi ekran.

Gtx 260'ı taktığımda 48 saat render aldım, bu tip bir sorun yaşamadım. Ancak bir keresinde render esnasında başka bir pencere açtığımda kernel hatası verdi ama işine devam etti.

Yani sıcaklık değerleri bizim işlerdeki olması gereken değerlerde.

Murat Bey bu dedikleriniz minidump dosyalarından çıkan sonuçlar mı ? Birde Asus araçlarını kaldırıyım, ancak AI Suitten fan hızlarını kullanıma göre ordan yükseltmekteyim. Onuda mı kaldırayım? İlginize teşekkürler.
Evet dump sonuçları bu şekilde. Asus araçları dediğime göre her aracı kaldıracaksınız.

Yazın makina çalışmıyorken daha sıcak oluyor sanırım, ısı değerleri müthiş iyi.

Çözüm önerileri başarısız olursa:

Tamamen ampirik birşey olacak ama, sisteminiz açıkken ve render yaparken arka planda kullandığınız programları kapatıp deneme yaptınız mı? Örnek olarak antivirüs.

Şüpheli kartı başka bir makinada denediniz mi?

Buradaki öneriler çözüm olmaz ise; Community | GeForce adresinden çözüm arayabilirsiniz, orada daraltılmış sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Şüpheli kartı eski kasada denemek istedim ancak powerı yetmedi, zaten 6 yıl öncesinin sistemi oda. Karspersky kurulu onu kaldırıp render denemesi yaptıydım bir şey değişmedi. Kart servisten hata yoktur diye gelirse buradaki gelen ve gelecek olan tüm önerileri deneyeceğim. Donanımsal bir hata yoksa yazılımsal bir sorun vardır o zaman. İlginize çok teşekkür.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı