nVidia Kontrol Panel ile Monitöre OC Yapma

Herkese merhabalar,

Bazı arkadaşların nVidia kartlarda monitöre OC yapma hakkında bilgisi olmadığını gördüm. Samsung 40C6000 model TV'de standart 60Hz olan girişi 75Hz'e kadar sorunsuz olarak çıkartıp görüntü alabildim. Böylece paneli %25 OC etmiş oldum. (200Hz Clear Motion Rate panele sahip.)

Adım 1:
Masaüstüne sağ tıklayıp nVidia Denetim Paneline erişiyoruz.
Eki Görüntüle 175991

Adım 2:
Çözünürlük değiştirme
menüsüne giriyoruz.
Eki Görüntüle 175992

Adım 3:
Özelleştir
butonuna basıp ilgili paneli açıyoruz.
Eki Görüntüle 175993
Adım 4:
Özel çözünürlük oluştur
butonuna basıp ayar yapacağımız ekranı açıyoruz.
Eki Görüntüle 175994

Adım 5:
Yenileme hızını abartmadan arttırmaya başlıyoruz. Her arttırma sonrası Test tuşuna basıp ekrana görüntü gelip gelmediğini kontrol ediyoruz.
Eki Görüntüle 175995

Adım 6:
Test ettiğimiz çözünürlükleri eğer çalıştı diye onaylarsak buraya gelecektir. Test edip kaydettiğiniz çözünürlükleri buradaki listeden kontrol edin.
Eki Görüntüle 175996

Adım 7:
Windows görüntü ayarları
menüsüne girelim.
Eki Görüntüle 175997

Adım 8:
Gelişmiş görüntü ayarlarını açalım.
Eki Görüntüle 175998

Adım 9:
Görüntü bağdaştırıcımızın özelliklerine girelim.

Eki Görüntüle 175999

Adım 10:
Monitör
sekmesini açalım.
Eki Görüntüle 176000

Adım 11 ve 12:
Ekran yenileme sıklığı
altındaki açılan kayar menüden ayarlamak istediğiniz yenileme hızını seçin.
Eki Görüntüle 176001 Eki Görüntüle 176002

Adım 13:
Onayla
diyerek çözünürlüğü kalıcı olarak uygulayın.
Eki Görüntüle 176006

Yeni yineleme hızınız hayırlı olsun. :)

Önemli Dipnot:
Bu rehber benim iznim olmadan Technopat.net dışı hiçbir yerde kaynak gösterilse dahi kullanılamaz. Ayrıca bu rehber sonrası donanımlarınıza ve/veya ekipmanlarınıza gelecek zarardan Technopat Ailesi ve çalışanları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Tüm yükümlülükler ilgili işlemi uygulayan şahsa aittir.
630M'e sahip bir dizüstüm var. (İyi bir işlemcim olduğundan düşük çözünürlüğe alıştırmıştır beni kendisi) Bu model ile OC yapamiyorum. Bir çözümü olabilir mi?

630M'e sahip bir dizüstüm var. (İyi bir işlemcim olduğundan düşük çözünürlüğe alıştırmıştır beni kendisi) Bu model ile OC yapamiyorum. Bir çözümü olabilir mi?
Dizüstü monitörlerin panelleri genel olarak OC kaldırmamakta, belirli fabrika ayarlarının dışına çıkar çıkmaz direk görüntüyü kesmektedirler. Bizzat denediğim için net konuşabiliyorum.

@SypeR Asus MG 278Q monitöre ve GTX 1070 ekran kartına sahibim. Bu yöntem ile monitörüme O.C yapabilir miyim?
Evet, yapabilirsiniz.

Ayri monitör kullaniyorum.
Veya mobil kartların ayar menüsünden bu seçenekler çıkartılmış olabilir.

Bu aracı kullanıp aynı ekran çözünürlüğü için farklı frekans değerlerinde görüntü alıp alamadığınıza bakın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı