NVIDIA konularında AMD önerenler

Hayatı boyunca hiç AMD ekran kartı kullanmayıp, NVIDIA hakkında açılan soru konularında konuyla alakasız AMD'yi körü körüne tavsiye edip savunanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bazı yerlerde haklılar mesela adam 1660S yorum istiyor kart 2700 TL o fiyata RX 5600 XT var iken alınmaz bence.

Bazı yerlerde haklılar mesela adam 1660S yorum istiyor kart 2700 TL o fiyata RX 5600 XT var iken alınmaz bence.
Sorunlar ile uğraşmak yerine daha düşük bir performans alırım, stabilite, sürücü sorunları da yaşamam. Üzgünüm ama RX 5xxx serisi kartların sorunları inkar edilemez. Nvidia kart ile sorun yaşayan göremedim ben. Gördüysem de 2-3 tanedir.

AMD adı geçmeyen konulara öneriyorum, evet.

Hayatı boyunca hiç AMD ekran kartı kullanmayıp
10 yıldır AMD kart kullanıyorum. HD 6850 ve RX 550 kullandım, 5 ay sonra da 5700 XT kullanacağım.
AMD'yi körü körüne tavsiye edip savunanlar
Körü körüne değil, Benchmark sonuçlarına göre.

Arkadaşlar lütfen sabit fikirli olmayalım. Yeri geldiğinde AMD daha iyi, yeri geldiğinde Nvidia.

Örneğin düşük-orta bütçede Nvidia çok iyi kartlar sunuyor. 1660 Super ve 1650 Super rakibi AMD kartlara göre çok daha iyi.

Orta-yüksek bütçede ise F/P olarak AMD daha iyi kartlar sunuyor. 2070 Super ile yarışan 5700 XT. İndirim dönemlerinde 2070S 4300TL'ye bulunabilirken, 5700 XT 3000 liraya kadar bulunabiliyor. 1300 lira fark var. Bu durumda 5700 XT önermemizdeki sakınca nedir?

Doğru, ilk çıktığı zamanlar stabil olmayabiliyorlar ancak şu an sorunlar büyük ölçüde çözüldü. Önermemizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.

AMD adı geçmeyen konulara öneriyorum, evet.

10 yıldır AMD kart kullanıyorum. HD 6850 ve RX 550 kullandım, 5 ay sonra da 5700 XT kullanacağım.

Körü körüne değil, Benchmark sonuçlarına göre.

Arkadaşlar lütfen sabit fikirli olmayalım. Yeri geldiğinde AMD daha iyi, yeri geldiğinde Nvidia.

Örneğin düşük-orta bütçede Nvidia çok iyi kartlar sunuyor. 1660 Super ve 1650 Super rakibi AMD kartlara göre çok daha iyi.

Orta-yüksek bütçede ise F/P olarak AMD daha iyi kartlar sunuyor. 2070 Super ile yarışan 5700 XT. İndirim dönemlerinde 2070S 4300TL'ye bulunabilirken, 5700 XT 3000 liraya kadar bulunabiliyor. 1300 lira fark var. Bu durumda 5700 XT önermemizdeki sakınca nedir?

Doğru, ilk çıktığı zamanlar stabil olmayabiliyorlar ancak şu an sorunlar büyük ölçüde çözüldü. Önermemizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.

Benchmark olarak zaten AMD'nin neredeyse tüm kartları aynı etiketteki Nvidia kartlara göre önde. Eğer AMD gerçekten stabil bir şekilde çalışsa özellikle alım gücünün düşük olduğu Türkiye gibi bir ülkede kimse Nvidia kartlara para harcamaz. Şu anda biraz araştırma yapan herkes Intel değil Ryzen alıyor mesela. Çünkü daha ucuza sorunsuz bir şekilde aynı performansı alabiliyorsun. RX Serisi, 5600XT, 5700XT kartlar için neredeyse her gün ''Teknik Destek'' ve ''Masaüstü Bilgisayarlar'' başlıklarına siyah ekran, Wattman hatası, bilgisayarım reset atıyor konuları açılıyor. Yani sorunlar çözüldü demeyin 1 hafta boyunca bu başlıkları kontrol et gerçekten göreceksin. Zaten son sürücüler şu anda opsiyonel ve eski sürücülerden bile sorunlu. İnsanlar çareyi 2019 sürücülerinde arıyor. Millet zaten zar zor bilgisayar toplarken hiçbir uyarı yapılmadan bu kartların önerilmesi sağlıklı değil bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı