NVIDIA MX330 %100 kullanım

doguzkaan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Lefinat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Laptopla oyunlara yeni girdiğimde ekran kartı %98 civarı oluyor. Biraz oynadıktan sonra %100'e çıkıyor ve ekran kartı MHz'i̇ 1700'lerden 500'lere düşüyor. Bu da ağır FPS droplar yaşatıyor tabii. Bu sorunun çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler...

Ekran kartınız oyunda fazla zorlanıyor, ısınıyor, kendini soğutamadığı için frekans düşürüyor.
Ya oyun grafiklerini düşürmek zorundasınız ya da daha iyi bir soğutmaya ihtiyacınız var.

Sorun %100 kullanılması değil. Aksine tam verim alındığını gösterir. Sıcaklıkları kontrol ediniz.
Sıcaklık 80'de oluyor genellikle
%99'da hiçbir sıkıntı yokken %100'e çıktığında fps 5'e düşüyor 80'den.

Sıcaklıktan oluyor bu takılmalar çünkü %100 olması kötü değil aksine iyidir ekran kartınızı tam kapasitede kullanabiliyorsunuz.

%100'e çıktığında fps 5'e düşüyor 80'den.
Aynı sorun Radeon 540 ekran kartım da var. %100 GPU kullanımı olunca 556Mhz gibi değerlere düşüyor. Oyun ayarlarını düşürüp %100 kullanımı engelleyince, GPU işlemci hızı tam hızda çalışıyor. Sanırım bilgisayar üreticisi güç kısıtlaması yapmış.

<---------SORUN ÇÖZÜLDÜ--------->
Güç seçenekleri->Plan ayarlarını değiştir->Gelişmiş güç ayarlarını değiştir->İşlemci güç yönetimi

Buradan da maksimum işlemci durumunu %99'a ayarlayın. Artık ekran kartı %100'e gelmeyecek ve bundan dolayı da bir daha sorun çıkmayacak.

@SunSet
Hocam sen de böyle yaparsan daha iyi grafiklerde oynayabilirsin bu yöntemle.

İşlemci ile ekran kartının ne alakası var anlamadım?
Bu arada senin dediğini kendi cihazıma yaptım, maalesef bende dediğin gibi olmadı. Sanırım senin işlemcinin maksimum işlemci hızını düşürerek ekran kartını dar boğaz gibi yaptırır, gücü işlemciye yükledin. Benim işlemci RX 560X Mobile ile kullanıldığı için sanırım dar boğaz yaptıramadım. %100 ekran kartı kullanımdan aşağı düşmüyor.

Son düzenleme:
1-2 saat önce fark ettim. Bende de stabil değilmiş. 5 dakika sonra tekrardan %100'e çıkıyor %85'e çekmeme rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…