Öyle değil, tek GPU çipsetinin içerisinde çift GPU olsaydı, o zaman 2 kat performans alınmaz mıydı? Örneğin Intel'in işlemcisinin içerisinde aynı zamanda GPU var. Yani tek bir çipin içerisinde, 2 farklı bileşen var demek bu. Bu mantığa doğru giderek, tek bir GPU çipsetinin içerisinde, 2 adet GPU çipi olsa, o zaman performans ikiye katlanmaz mıydı?
Şuanda GTX 1070 kullanıyor olmama rağmen hayalimin ekran kartıdır GTX 690. Referans modelinin yakışıklılığı kendiliğinden SLI olması beni benden alıyor. Bu arada satan varsa ben alabilirim
Şuanda GTX 1070 kullanıyor olmama rağmen hayalimin ekran kartıdır GTX 690. Referans modelinin yakışıklılığı kendiliğinden SLI olması beni benden alıyor. Bu arada satan varsa ben alabilirim
Şu an olay o zaten. Tek GPU'nun içindeki çekirdek sayısını artırmak. Çipi ölçeklendirmek. NVIDIA şu anda fiziksel olarak dünyanın en büyük yongalarını üretiyor.
Şu an olay o zaten. Tek GPU'nun içindeki çekirdek sayısını artırmak. Çipi ölçeklendirmek. NVIDIA şu anda fiziksel olarak dünyanın en büyük yongalarını üretiyor.
Moore yasası. Olmaz. Cuda cekirdekleri zaten her yeni ana modelde katlanıyor. Birkaç sene öncesinin Üst düzey GPU su, bu gün sanki Tek PCB üzerinde Çift GPU gibi performans veriyor diyebiliriz sanki. Ama tek GPU. Bir anlam karmaşası söz konusu.
Açıkçası aynı tabiri 1070-1080-1080ti kartları için kullanıyorum ben. MSI Gaming X 1070 sahibiyim ve bir gün kaçınılmaz olarak öldüğünde(umarım o gün yakın değildir ) onu uygun bir fiyata yaptıramazsam kitaplığımın bir kenarında sergilemeyi düşünüyorum. Ne oyunlar oynattı bana 5 yıldır canım ne isterse ultra ayarlarda oynadım. Hayatı boyunca bütçe kartlar kullanmış birisi olarak üst segment bir ürün almanın tadını ben bu kart ile yaşadım.