Merhaba, Intel, AMD işlemci çıkartıyor, peki neden NVIDIA işlemci çıkarmıyor? Kısacası neden yapmıyor demek istedim.
@Recep Baltaş @Ali Güngör
@Recep Baltaş @Ali Güngör
2020'de NVIDIA, ARM'ı alacağını duyurmuştu. ARM, kaba tabirle cep telefonu, tablet, hatta Apple M1 gibi ARM mimarili işlemci üreticilerinin işlemci lisansını satın aldıkları yer. Ama bu sene görüşmelerin sonlandığını belirtti. Eğer satın almış olsaydı, bence, NVIDIA da ARM işlemci çıkarırdı. Onun ötesi kolay değil. x86 işlemci pazarı, üçüncü bir oyuncuya, günümüzde, izin vermez. SPARC zaten belli. IBM z ile Power zaten belli. AMD-NVIDIA karşılaştırmasını ise şöyle düşünün. Intel de AMD de ilk olarak işlemci üretiyor. AMD, ATI'yi satın alarak GPU, Xilinx ile flört ederek gpGPU ve FPGA pazarına girdi.Merhaba, Intel, AMD işlemci çıkartıyor, peki neden NVIDIA işlemci çıkarmıyor? Kısacası neden yapmıyor demek istedim.
Bu arada, konu dışı ama, AMD'nin Xilinx'i satın alma bedeli:
Eki Görüntüle 1333895
"AMD to offer" ile başlayan yerden cümleyi yeniden okuyun lütfen.Sanırım kaynağınızda hata var merak ettim xilingin ne olduğuna bakıyordum ve:
Eki Görüntüle 1333908
İşaretlediğiniz kısımda yanlış yazıyor.
"AMD to offer" ile başlayan yerden cümleyi yeniden okuyun lütfen.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.