NVIDIA Optimus vs dGPU

erdem3777

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 5050 ve Intel entegre grafik kartım var. dGPU ile Optimus arasındaki fark nedir? Şöyle özetleyeyim Laptopta Hybrid ve dGPU modu var. Hybridde kullanıp NVIDIA Denetim Masası'ndan otomatik olarak Optimus kullansam ne gibi bir fark olur?

dGPU modunda harici grafik kartı yanı 5050 ana görüntü birimi olur, daha fazla güç harcar fakat performans gerektiren işlerde performans artışı sağlar. Optimus modunda ana birim iGPU'dur, günlük kullanımda o şekilde kullanın verimlilik ve pil ömrü acısından.

Merhaba, 5050 ve Intel entegre grafik kartım var. dGPU ile Optimus arasındaki fark nedir? Şöyle özetleyeyim laptopta hybrid ve dGPU modu var. Hybridde kullanıp NVIDIA Denetim Masası'ndan otomatik olarak Optimus kullansam ne gibi bir fark olur?

Hocam Intel GPU'yu devre dışı bırak Aygıt Yöneticisi'nden sistem otomatik olarak 5050 seçer zaten mecburi.
NVIDIA Denetim Masası ayarlarınıda full performansa çekin.

Ben 5070 bile yüksek performansa çekiyorum.

dGPU modunda harici grafik kartı yanı 5050 ana görüntü birimi olur, daha fazla güç harcar fakat performans gerektiren işlerde performans artışı sağlar. Optimus modunda ana birim iGPU'dur, günlük kullanımda o şekilde kullanın verimlilik ve pil ömrü acısından.
NVIDIA Denetim masasında ''NVIDIA GPU Only'' yazan yer MUX Switch mi?

Size de aynı şeyi sorayım hocam kafamda soru kalmasın maksat <3

Lenovo'daki BIOS'tan degistiriyordur.
Ondan mı yeniden başlatıyor :O Bunu bilmiyordum çok teşekkürler hocam.

Lenovo'daki BIOS'tan degistiriyordur.
Hocam şu an konu açamıyorum ama elzem bir durum. NVIDIA renk ayarlarını intele nasıl aktarabilirim?
1765375235054.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı