Çözüldü NVIDIA Paylaşılan Toplam Bellek nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bar_ış

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, resimdeki paylaşılan toplam bellek nedir? GPU'nun yetersiz olduğu durumda RAM'den güç alıyor diye biliyorum, öyleyse ben niye oyunlarda hep 512 MB VRAM kullanmak zorunda kalıyorum yani minimum 512 MB - 1 GB isteyen oyunları niye oynayamıyorum acaba?

Çözüm
Toplam kullanılabilir grafik belleği, ekran kartı belleği yetmediği durumlarda sistem belleğinden eklenen bellek miktarı dahil toplam VRAM'dir.

Minimum 512 MB - 1 GB isteyen oyunları niye oynayamıyorum acaba?
Oynayamıyorsunuz çünkü ekran kartı belleğinden daha önemli olan GPU'nuzun kendisi yetersiz kalıyor.
Toplam kullanılabilir grafik belleği, ekran kartı belleği yetmediği durumlarda sistem belleğinden eklenen bellek miktarı dahil toplam VRAM'dir.

Minimum 512 MB - 1 GB isteyen oyunları niye oynayamıyorum acaba?
Oynayamıyorsunuz çünkü ekran kartı belleğinden daha önemli olan GPU'nuzun kendisi yetersiz kalıyor.

Çözüm
Sistem kafasına göre kullanır o boyutu, verilere öncelik atar, en önemlileri 512MB olan kısımda bekler, hızlıca kullanılmak için. Kullanılabilir bellek ise 512MB önemli veriden sonra kalan verileri RAM'de bekleyebileceği maksimum kapasite oluyor. Mesela oyundaki karakterlerin dokuları ekran kartının belleğinde bekliyor ama bu kartta oyundaki duvar dokuları VRAM'e sığmayacağı için RAM'de bekler dolayısıyla VRAM daha hızlı olduğu için duvar kaplamaları birazcık daha geç yüklenebilir. Aslında bu işe yarar diye biliyorum. Zaten orada kullanılabilir top belleği kullanıyorsunuz. Belleği arttırma olayı APU sistemlerde var ama onlar zaten komple sistemin RAM'ını kullanıyor kendi RAM'leri yok.

Teşekkürler ama toplam belleği kullanmıyor sıkıntı orada işte benim bir dizüstü bilgisayarım vardı onda APU işlemci vardı ve toplam belleği kullanabiliyordu fakat bu bilgisayarda kullanmıyor

Merhabalar. Yeni bir laptop almayı düşünüyorum ekran kartı önemli benim için. Bu ekran görüntülerindeki hangi menünün bilgisayarın asıl görüntüsünü gösterir. Görüntüler aynı bilgisayarın biri 112 mb gösteriyor diğer menü 2gb. Teşekkürler.

VRAM yazan olan ama öyle bir görüntü desteği bilgisayarı kaldıramıyacağından yaklaşık top. Bellek yazan bölüm bilgisayarın şu an kullandığı bellek miktarıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…