NVIDIA PhysX nedir?

PhysX NVIDIA tarafından geliştirilen bir fizik motoru SDK'sıdır, bazı oyunlar PhysX kullandığı için bilgisayarınıza yüklenmiş olabilir. PhysX NVIDIA ekran kartı olan sistemlerde ekran kartı üzerinden çalışırken NVIDIA ekran kartı olmayan sistemlerde işlemci üzerinden çalışır, silmeniz gerekmez.
 
NVIDIA PhysX, PhysX desteklenen oyunlar için grafik iyileştirmesi yapan bir yazılım. Muhtemelen yüklediğiniz bir oyun ile beraber yüklendi fakat size bir zararı olmaz silmenize gerek yok.
 
Her oyunda mı etkin oluyor PhysX?
Burada destekleyen oyunlar var, eğer listede oynadığınız oyunlardan birkaçı varsa o oyunlarda etkinleşir.
 
Her oyunda mı etkin oluyor PhysX?

Misal, Batman: Arkham asylum, bu yazılımı destekliyor, ben o zaman R5 230 1GB, kullanıyordum oyun akıcıydı gayet, ayarlardan aktif ettim ayarı, oyun 5 FPS falan oldu 😃, yani NVIDIA kartlar için bir ayar, oyun sadece kuruyor hiçbir şeye etkisi yok kanka rahat ol.
 
Merhaba,
NVIDIA PhysX'in amacı , oyunlar ve diğer sanal ortamlarda doğal ve gerçekçi hareket, çarpışma ve etkileşimler sunmaktır. PhysX, GPU veya CPU üzerinde çalışabilir ve birçok popüler oyun ve sanal gerçeklik uygulamasında kullanılır. PhysX, oyunların görsel doygunluğunu artırarak, daha gerçekçi bir oyun deneyimi sunar. Silmenize gerek yoktur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı