NVidia Quadro M2000 vs AMD FirePro W5100

Murad Qasimzade

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Bu ekran kartlarinin ikisinin de CAD-CAM icin oldugunu biliyorum. Ama icinizde kullanan ya da bilgisi olan varsa hangisinin daha iyi oldugunu bilmek isterdim. Esas konu 3d modelleme ve GPU render. Fiyat kiyaslamasinda AMD onde. Cekirdek sayilari da ayni, ama performanslari nasil bilemiyorum. Viewporttaki akiskanlik da benim icin cok onemli. Hangisini secmem gerektiği konusunda yardimci olursaniz sevinirim. Ve mumkunse nedenlerini de ogrenmek isterdim. Herkese cok tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adı sırf Quadro ya da FirePro diye kartlara haddinden fazla bel bağlamamak gerek. Düşük model eski GPU'ların kullanılmasını doğru bulmuyorum. Ekran kartı için maksimum bütçenizi ve nereden alacağınızı belirtin. Günümüz GTX serisi kartlar GPU renderda da oldukça performanslılar. Bütçeniz yeterliyse GTX 1080 gibi bir kart her işinizi görecektir.

Adı sırf Quadro ya da FirePro diye kartlara haddinden fazla bel bağlamamak gerek. Düşük model eski GPU'ların kullanılmasını doğru bulmuyorum. Ekran kartı için maksimum bütçenizi ve nereden alacağınızı belirtin. Günümüz GTX serisi kartlar GPU renderda da oldukça performanslılar. Bütçeniz yeterliyse GTX 1080 gibi bir kart her işinizi görecektir.
Dikkatiniz icin tesekkur ederim. Fakat bildigim kadariyla bu kartlar modellemede ustunlugu olan kartlar. Yani modelleme zamani viewportta FPS dususlerinin de olmamasi cok onemli. 1080 cok guclu bir kart, fakat benim icin hiz onemli degil. Esas konu guvenilir olmasi. GPU renderlerde GTX 1080-in onde olacagini biliyorum, fakat modelleme konusunda emin deyilim. M2000 Maxwell tabani bir kart. FirePro W5100'u bilemiyorum.
Biraz arastirma yaptim ama kesin bir sonuca varamadim. Anlamadigim bunlarin arasinda buyuk bir fark yoksa neden "Profesyonel" diye ayrilmis ve bu kadar pahali olmasi.
Butcem ortalama 1800-2000 TL. GTX 1070 almaya yeter bence.
Sistemi Rusya'dan getirecekler.
Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim. :)

Quadro M2000:
  • CUDA çekirdeği sayısı 768
  • Transistör sayısı 2,94 milyar
  • 128 Bit
  • Bant Genişliği (Memory Bandwidth) 105,8 GB/s
  • 4 GB GDDR5
  • DirectX 12 - OpenGL 4.5 - OpenCL 1.2 - Shader Model 5.0 - CUDA 5.2
  • 28 nm
  • 1,3394 TFLOPs
  • Pixel Rate: 27.90 GPixel/s
  • Texture Rate: 41.9 GTexel/s
GTX 1070
  • CUDA çekirdeği sayısı 1920
  • Transistör sayısı 2,08 milyar
  • 256 Bit
  • Bant Genişliği (Memory Bandwidth) 256 GB/s
  • 8 GB GDDR5
  • DirectX 12 - OpenGL 4.5 - OpenCL 1.2 - Shader Model 5.0 - CUDA 6.1
  • 16 nm
  • 5,783 TFLOPs
  • Pixel Rate: 96.4 GPixel/s
  • Texture Rate: 180.7 GTexel/s
CUDA teknolojisi Nvidia tabanlı olduğu için bu özellik AMD kartlarda yok. Render alacağınız program da önemli, farklı programlara farklı kartlar seçmek gerekebilir.

Firepro W5100:
  • Shader processing sayısı 768 (3D modelleme hesaplamalarını yapacak olan birim, CUDA benzeri)
  • Transistör sayısı 7,2 milyar
  • 128 Bit
  • Bant Genişliği (Memory Bandwidth) 96 GB/s
  • 4 GB GDDR5
  • DirectX 12 - OpenGL 4.5 - OpenCL 2.1 - Shader Model 5.0
  • 28 nm
  • 1,4285 TFLOPs
  • Pixel Rate: 14.88 GPixel/s
  • Texture Rate: 44.6 GTexel/s

Özet olarak tekrarlıyorum, adında Quadro/Firepro yazıyor diye antika kart almanın bir manası yok. :) Amerika'dan siparişle vs. alabiliyorsanız GTX 1080 alın. Olmazsa GTX 1070 de sizi memnun edecektir. Sayısal değerlere baktığınızda ve hangisi ne manaya geliyor biraz araştırma yaptığınızda güncel kart almanın en doğru karar olduğunu göreceksiniz.

Hocam, zahmetiniz icin cok-cok tesekkur ederim. Zahmet edib arastirma yapmissiniz. :) Bende bunlari defalarca arastirdim. Rakamlar GTX serisinin onde oldugunu soyluyor. Anlamadigim Quadrolar GTX ten zayifsa naden hem profosyonel, hem de pahali oluyor.
Bir de Technopatda Quadro K5200 incelemesinde de bu kartlar profosyonel olarak tanitiliyor. Oğuzhan Oğuzla roportajda da Quadro kartlarin donanimdan cok yazilimsal destek sundugunu soyluyor. Ben cok derinden anlamiyorum ama sanirim Quadroya has driverlerin yardimiyla oluyor bu.
Benim fikrimce deyerlendirme yapmak icin bir sure kullanmak lazim. Bense ekrandan baska bir yerde gormedim bile. :) Umarim kullanan arkadaslar varsa denyimlerini paylasirlar.
Hem M2000 antika sayilmaz bence. 2016 da piyasaya cikan bir kart. P serisi ise Paskal mimarisiyle geldi. Elbet ki eskilerden farkli olucak.
Azeri oldugum icin Turkcemde problemler varsa simdisen ozur dilerim.
Saygilarla...

Fiyata bakıp aldanmamak gerek. Örneğin GTX ile GTX karşılaştıralım. Amazon üzerinden GTX 1070 almaya kalksak vergi ve kargo dahil şu an $486.58 dolar. Ama bir önceki seri olan GTX 980 Ti ise vergi ve kargo dahil $656.54 fiyata sahip. Tamam 980 Ti'da CUDA çekirdek sayısı daha fazla ancak hem GTX 1070 daha performanslı hem de daha ucuz. Sıfır olanlarından bahsediyorum tabii. Fiyata takılmayın.

Quadro kartlar workstation amaçlı, dediğiniz gibi profesyonel alanda kullanılmak üzere tasarlandı. Ama en başta da söyledim, kartın kullanılacağı programlar değişiklik gösterdikçe, kartların performansları da azalıp artıyor. 6800 TL verip Quadro K5200 de alsanız, kartı uygun alanlarda kullanmadığınız sürece memnun kalmanız mümkün değil. Ne yazık ki "Ben 3D tasarım/render işi yapıyorum, o zaman Quadro/Firepro en iyi tercih." diyemiyoruz. Kartın mimarisi önemli, teknik özellikleri önemli, ve özellikle kullanılacağı alan önemli. Örneğin bir sitedeki yorumu paylaşayım sizinle, İngilizce biliyorsanız rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Okay it's time to write a review about Quadro M2000, I purchased this item on April 26, 2016. But wrote review now, May 21 - 2016.
The reason is a long test time. I made a lot of tests to make sure, about this little piece of ***t.
I do this tests with real work, to be a Absolutely Objective, about this GPU Card
and I am really disappointed! I watching results and do not believe my eyes, wonder why this card called Workstation card?
Until I bought this Quadro M2000 card, i used - Gainward GTX 570 Phantom. 1280 MB GDDR5, bought in Jan 2011.
So I made comparison with this old gaming card. I specially bought Z77 Extreme4 motherboard to do comparison.
I put Quadro M200 on first PCI slot, and GTX 570 in second slot. (I did the tests individually to, one card on the board)
Here are results. Vray RT Render Time:
  • Quadro M2000 - 12 minutes 44 seconds
  • GTX 570 - 8 minutes 41 seconds
  • Palit GTS 450 - 13 minutes 21 seconds (This card was on another motherboard but I made render with same scene) Price $140, September 2010
  • Dual mode. GTX 570 + M2000 - 5 minutes 28 seconds
Win 7 x64. Intel i7 3770. 32 GB, SSD.

Also I made lot of other tests.
The Foundry NUKE 10 (Motion Blur, 3D, Playback 4K Sequence and other features) slower than GTX 570.
3DS Max, Particle Flow, Thinking Particles, FumeFX Real Time. Slower than GTX 570, 1300000 Poliygons - 3DS Max viewport also slower on Quadro, M2000: 32-39 FPS. GTX 570: 40 - 62 FPS.

Houdini FX - simulations. Slower than GTX 570

So if you are 3D or 2D Generalist working on VFX or made a GPU render, I do not recommend This card! :( If you are just Photoshop user, this card is for you.

They wrote about this card on Website: "Delivering incredible creative experiences across a variety of professional 3D applications. It features 4 GB of ultra-fast on-board memory." This is ridiculous. Think twice before buy it. I regret that I bought it.

Özet olarak söylenen şey, 3DS Max programında render alırken Quadro M2000 gibi yüksek performans vaat eden bir kartın, neredeyse GTS 450 ile aynı performansı veriyor olması.

Workstation kart almadan önce, kullandığınız programlarla uyumuna bakın. Ve mutlaka performans testlerine bakın. Hangi kart hangi programda daha fazla performans veriyor, araştırmanız gerek. Dediğiniz gibi, uzun süre deneyimleyerek öğrenmesi daha kolay. Ama maddi durumun sağlam olması gerek bunun için. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı