NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Bu konuyu tamamen insanların fikir alışverişi yapabilmesi açısından açıyorum rica ediyorum gelip yok AMD böyle döver yok NVIDIA şöyle iyi diyerek boşuna kavga ortamı çıkarmayalım. Tartışılacaksa da rica ediyorum adabına ve kültürüne uygun bir şekilde tartışın.
RTX 4060 Ti'ın performans sonuçları yayınlandı ve üstün körü bir göz attım. Şahsen iyi bir kart bekliyordum sonuçta RTX 4000 serisi bir kart ve iyi olması gerek. Ancak baktığımda ise büyük bir hüsrana uğradığımı söylemeliyim. 4060 Ti ile 3060 Ti birçok oyunda neredeyse aynı değerleri veriyorlar.
4060 Ti: 3060 Ti:

Bakınca L2 cache belleklerinde bir artık göze çarpıyor ancak diğer tüm hepsi 4060 Ti'da anlam veremediğim bir düşüş mevcut.
Ancak teorik performans değerlerine bakınca 3070 Ti modelini ufak bir fark ile geçiyor.
4060 Ti: 3060 Ti: 3070 Ti.

Biraz da oyun performanslarına göz atalım sonuçta oyun oynuyoruz ve performansı bizim için önemli. Birçoğumuzun bildiği oyunlardaki testleri paylaşayacağım diğerlerine TechPowerUp. Üzerinden bakabilirsiniz.
Assassin's Creed Valhalla:

Cyberpunk 2077:

Days Gone:

Elden Ring:

Forza Horizon 5:

God of War:

Red Dead Redemption 2:

Witcher 3:

1080P'de 10-20FPS farklar yaşanıyor ancak 2K ve 4K'ya baktığımız zaman açıkçası ben 3060 Ti ve 4060 Ti arasında öyle aman aman bir fark göremedim. 3060 Ti GDDR6X versiyonuna OC işlemi uygulanırsa herhalde bu arkadaşın performansını rahat rahat verebilir diye düşünüyorum.

Ülkemizde 12-13 bin ₺ civarına satılacağı düşünüldüğünde açıkçası bu parayı bu karta vermek benim açımdan para israfıdır. 2.el sıfır ile karşılaştırılamaz ancak bu fiyat bandına 2.el bir 3090 alarak bakımlarını yaptıktan sonra kullanmak veya temiz bir 3080 almak çok çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. 4060 Ti maalesef benim gözümde tam bir para israfıdır.

Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…