NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

Saf güç her zaman daha onemlidir hocam öncelik saf güçte olmalı diye düşünüyorum. Aynı fiyattakinler 2000 serisi değil ki tertemiz 3080 çekersin arkadaşın belirttiği gibi.

Hocam saf güç devri kapandı öyle bir şey yok artık. NVIDIA teknolojiye yoğunlaştı DLSS 3 RTX ptx teknolojilerini sundu saf güç GTX 10 ve RTX 20lerdeydi adamlar saf güce önem vereydin DLSS 3 yapmazlardı. 4060 Ti almak bence mantıklı çünkü DLSS 3 ve bir sonraki güncelleme DLSS 4'u alacak ve FPS'ler uçacak. DLSS de oyunların yüzde 80 ine geliyor zaten büyük oyunların neredeyse hepsinde var. İleride de gelir 5 yil sürmez God of War'a çıktığı anda geldi 4060 Ti DLSS 3 ile 3070 Ti'a eşit oluyor zaten o yüzden kart güzel bir tık pahalı evet. Ama ülkemiz böyle zaten alıştık bende 4080 kullanıyorum saf güç anlamında 3090'a çok yakın ama DLSS 3 açılınca 3090 Ti'a bayağı bir fark atıyor yani teknoloji şu an önemli bayağı NVIDIA da dikkat ederseniz teknolojiye odaklanıyor şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben 2.5 ay önce 3060 12 GB sistem satın aldım mutalaka açtığım konulardan görmüşsünüzdür 14K ya aldım konsolu erkenden satamadığım için 3060 Ti olanın kampanyasını kaçırdım bir de VRAM'dan dolayı da pek sıcak bakamıyordum. 12 GB ideal geliyordu her neyse satın aldık sonuçta şimdi ben sistemi hemen almakla acelemi etmişim 4060 Ti'yi beklese miydim diye düşünüp araştırıyorum halihazırda 1080p 165Hz monitör var. Online haricinde büyük yapımlar oynuyorum. Ölü yatırımmı yaptım diye kendime sorup duruyorum pek emin değilim ama görünen o ki 4060 Ti kartında nasılsa zaten DLSS 3 teknolojimiz var diyerek DLSS 3'e sırt dayamışlar daha güçlü kart beklerdim ama dediğim gibi yine de kafamı kurcalıyor yani 4060 Ti beklerken üzerine para koyabilirdim diye düşünüyorum.

Hocam saf güç devri kapandı öyle bir şey yok artık. NVIDIA teknolojiye yoğunlaştı DLSS 3 RTX ptx teknolojilerini sundu saf güç GTX 10 ve RTX 20lerdeydi adamlar saf güce önem vereydin DLSS 3 yapmazlardı. 4060 Ti almak bence mantıklı çünkü DLSS 3 ve bir sonraki güncelleme DLSS 4'u alacak ve FPS'ler uçacak. DLSS de oyunların yüzde 80 ine geliyor zaten büyük oyunların neredeyse hepsinde var. İleride de gelir 5 yil sürmez God of War'a çıktığı anda geldi 4060 Ti DLSS 3 ile 3070 Ti'a eşit oluyor zaten o yüzden kart güzel bir tık pahalı evet. Ama ülkemiz böyle zaten alıştık bende 4080 kullanıyorum saf güç anlamında 3090'a çok yakın ama DLSS 3 açılınca 3090 Ti'a bayağı bir fark atıyor yani teknoloji şu an önemli bayağı NVIDIA da dikkat ederseniz teknolojiye odaklanıyor şu anda.
Saf güç devri asla kapanmaz. Azıcık mantık. Saf güç ile oyunu çalıştırabiliyorken neden görüntüyü bozayım? Dlss öyle sandığınız gibi kutsal bir teknoloji değil. 4060'ın 8 gblık versiyonu şuan çöpten ibaret. Donanım Arşivi'nin son videosunu izle anlarsın.

Saf güç devri asla kapanmaz. Azıcık mantık. Saf güç ile oyunu çalıştırabiliyorken neden görüntüyü bozayım? DLSS öyle sandığınız gibi kutsal bir teknoloji değil. 4060'ın 8 GB'lık versiyonu şu an çöpten ibaret. Donanım Arşivi'nin son videosunu izle anlarsın.

Şahsen grafikleri Low yaparım ama asla DLSS, FSR açmam. Gerçekten anlamıyorum ya millet kör, görüntü farkını anlamıyor. Ya da fanboy. Hala di el es es diyenler var acayip. Saf güç her şeydir.

NVIDIA 4000 serisini yeni teknolojiler ile millete sokmaya çalışıyor ancak millet akıllandı herhalde. 4090 dışında hiçbir kart alınmaz RTX 3090 ve RX 6000 serisi varken. Bence.

NVIDIA'nın neden DLSS 3'ü 3000 serisine getirmemesinin nedeni.

DLSS 3'ü isteseler de getiremezlerdi. Bu yüzden dolayı 4000 serisi ile birlikte gelen bir teknoloji oldu.

DLSS 3 ise 4. nesil tensor çekirdekleriyle birlikte gelen optik akış hızlandırıcısına dayanıyor. 3. nesil tensor çekirdeklerine sahip olan bir karta bunu getiremezler.

Direkt olarak çiplerini değiştirmeleri gerekiyor ve bu mümkün değil bilmem kaç milyon satılmış kart ne yapacaklar toplayıp yenileyecekler mi? Keyiften gelmeyen bir teknoloji değil gelemeyen bir teknoloji. Ayrıyeten hala DLSS 22'yi geliştiriyor firma.

Intel vs yeni markalar gelsin artık piyasaya, bu NVIDIA'nın tekel durumu sinir bozucu olmaya başladı.

Kimse o topa girmek istemez. Üretseler bile NVIDIA ve AMD tercih edilmeye devam edecektir. Bakarsanız Intel GPU kullanan %10'luk bir kesim ya vardır ya yoktur.

İntel vs yeni markalar gelsin artık piyasaya, bu nvidyanın tekel durumu sinir bozucu olmaya başladı.
İnsanlar Nvidia bu işi yapıyo yha demeye devam edip babaları gibi savundukları sürece ve başka markalara geçmedikleri sürece 92 yeni marka katılsa yine birşey fark etmez.

4060 Ti'ya 11-12K verene kadar RX7600'e 6-7k vermek çok daha mantıklıdır. Veya 2.el 3060 TI-RX6800-3070.

Kesinlikle alınabilirliği yüksek olan kart şu anda RX7600'dür. Ki 4060 Ti fiyatlarına 7700XT çıkacak ve bence çok daha performanslı olacak 4060 Ti'ya göre.

İnsanlar NVIDIA bu işi yapıyor yha demeye devam edip babaları gibi savundukları sürece ve başka markalara geçmedikleri sürece 92 yeni marka katılsa yine bir şey fark etmez.

Kimse kusura bakmasın NVIDIA bu işi yapıyor. Her ne kadar fiyatlardırmasına göre performansı şu anda iyi olmasa da getirdiği teknolojiler ile ekran kartı piyasasına liderlik ediyor. Etmeseydi AMD DLSS'e karşı FSR çıkarmaz kartlarına RT özelliği eklemezdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı