Şahsen 2 sini de mecbur olmadıkça kullanmam. Hiçbir teknoloji native oyun deneyimi yerine geçemez. Ben hep diyorum eğer işiniz yazılım yayıncılık falansa Nvidia alın. Da gidip de şu DLSS var diye Nvidia alanları anlamış değilim. Oyun için Amd iş için Nvidia. Basit mantık. 0 dan sistem almıyorsan şu 4060 çöpten başka birşey değil.NVIDIA sahipleri AMD'yi kötülüyor, AMD sahipleri ise NVIDIA kötülüyor. Arkadaşlar ne zaman bu çocukça kavgadan vazgeçeceksiniz? Sizce gerçekten bahsedilen DLSS teknolojisi "çamur" olmuş olsa, kas gücü diye bağırdığınız AMD kartlarına neden FSR getirsin? RTX getirsin? Birisi yazılımsal birisi ise çip ile yapılan bir şey. FSR kullanmış olup o "çamur" görüntüyü gördükten sonra DLSS'e çamur demek gerçekten sanırım rakip kartı pislemek oluyor. Hayır her iki teknoloji de görüntüyü Native halden daha kötü hale getiriyor fakat mikroskopla mı inceliyorsunuz da bu kanılara varıyorsunuz anlamıyorum. Ekstra olarak VRAM tamamen fiyasko. Yeni sistem toplayacak arkadaşlar için kampanya falan derken tek kartı almaktan daha uyguna gelirse belki alınabilir ama onun dışında 2 sene sonra darboğaz yaşayacağı gerçeğini değiştirmiyor. NVIDIA teknolojiyi arttırıp VRAM mi kısıyor anlamıyorum fakat bu seride resmen yaptıkları tek şey "ya 4090 ya hiç" demek gibi bir şey. 4070ti altı maalesef para israfı olacak 30 serisinden geçen için.
Bu konuyu tamamen insanların fikir alışverişi yapabilmesi açısından açıyorum rica ediyorum gelip yok AMD böyle döver yok NVIDIA şöyle iyi diyerek boşuna kavga ortamı çıkarmayalım. Tartışılacaksa da rica ediyorum adabına ve kültürüne uygun bir şekilde tartışın.
RTX 4060 Ti'ın performans sonuçları yayınlandı ve üstün körü bir göz attım. Şahsen iyi bir kart bekliyordum sonuçta RTX 4000 serisi bir kart ve iyi olması gerek. Ancak baktığımda ise büyük bir hüsrana uğradığımı söylemeliyim. 4060 Ti ile 3060 Ti birçok oyunda neredeyse aynı değerleri veriyorlar.
4060 Ti: 3060 Ti:
Eki Görüntüle 1790928
Eki Görüntüle 1790864
Bakınca L2 cache belleklerinde bir artık göze çarpıyor ancak diğer tüm hepsi 4060 Ti'da anlam veremediğim bir düşüş mevcut.
Ancak teorik performans değerlerine bakınca 3070 Ti modelini ufak bir fark ile geçiyor.
4060 Ti: 3060 Ti: 3070 Ti.
Eki Görüntüle 1790906
Eki Görüntüle 1790907
Eki Görüntüle 1790911
Biraz da oyun performanslarına göz atalım sonuçta oyun oynuyoruz ve performansı bizim için önemli. Birçoğumuzun bildiği oyunlardaki testleri paylaşayacağım diğerlerine TechPowerUp. Üzerinden bakabilirsiniz.
Assassin's Creed Valhalla:
Eki Görüntüle 1790873
Eki Görüntüle 1790874
Cyberpunk 2077:
Eki Görüntüle 1790875
Eki Görüntüle 1790876
Days Gone:
Eki Görüntüle 1790879
Eki Görüntüle 1790880
Elden Ring:
Eki Görüntüle 1790882
Eki Görüntüle 1790883
Forza Horizon 5:
Eki Görüntüle 1790884
Eki Görüntüle 1790886
God of War:
Eki Görüntüle 1790888
Eki Görüntüle 1790890
Red Dead Redemption 2:
Eki Görüntüle 1790891
Eki Görüntüle 1790892
Witcher 3:
Eki Görüntüle 1790893
Eki Görüntüle 1790894
1080P'de 10-20FPS farklar yaşanıyor ancak 2K ve 4K'ya baktığımız zaman açıkçası ben 3060 Ti ve 4060 Ti arasında öyle aman aman bir fark göremedim. 3060 Ti GDDR6X versiyonuna OC işlemi uygulanırsa herhalde bu arkadaşın performansını rahat rahat verebilir diye düşünüyorum.
Ülkemizde 12-13 bin ₺ civarına satılacağı düşünüldüğünde açıkçası bu parayı bu karta vermek benim açımdan para israfıdır. 2.el sıfır ile karşılaştırılamaz ancak bu fiyat bandına 2.el bir 3090 alarak bakımlarını yaptıktan sonra kullanmak veya temiz bir 3080 almak çok çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. 4060 Ti maalesef benim gözümde tam bir para israfıdır.
Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
Harbi. Sanki biz Nvidia düşmanıyız. Düzgün yapsalar överiz. Dlss ilk çıktığında oo görüntüyü az bozup fps veriyor dedik ama tamam cıvkı çıktı. Adam gelmiş bana 8 gb olan sözde 4000 serisi olan kartı ''A-ama DLSS var abi'' diye savunuyor. Kahkaha atarak okuyorum resmen. Ya hadi DLSS hiç görüntü bozmasın. 40 50 tane oyunda var diye gidip bu çöpe niye para verelim????? Saf gücü bu saçma teknolojiler ile karşılaştırmak bile hata.Siz anlamak istemiyorsunuz ki, bu ekran görüntüleri ile anlaşılmaz diyorum kendimiz oyun oynarken net bir sekilde goruluyor. Kendi kafanizda niye AMD ekran kartina sahip oldugumu kodlaniz ki? Büyücü falan misiniz? RTX 3060'a sahibim ben. Niye surekli FSR uzerinden gittiniz benim herhangi bir yazimda FSR geciyor mu soruyorum size? Birakin su AMD'yi biz burada NVIDIA'yi konusuyoruz.
Şu şurası camurlasiyor dememe gerek yok direkt goruntunun kendisi çamhrlasiyor, niye ille de bir objeden bahsedelim goruntu nedir biliyor musunuz? Ekranin tamamidir.
Fanboy degilim fakat bu konularda oluyorum kisminda patladım siz fanboy degilseniz hulk gercek olabilir.
@Grim Reaper ama hocam RTX 3060 Ti'a sahip bir arkadaş goruntuden kısmadan FPS yukselttigini soyluyor
Aaaa biz FSR'dan bahsediyormusuz ne de olsa DLSS sorunsuz calisan kesinlikle %1 ve %0.1 Low FPS'leri yerin dibine sokmayan bir teknoloji.
Bizim insanlarımız ne zaman yapıcı eleştiri yaparsa o zaman bu firmalar geliştirir kendini. Ama yapamiyorlar adam aliyor sistemi, sisteminde hangi ekran karti varsa babasıymış gibi savunuyor buralarda. Buralarda ahkam kesiyor daha dün sistem toplamış şahıslar.
Bu konuyu tamamen insanların fikir alışverişi yapabilmesi açısından açıyorum rica ediyorum gelip yok AMD böyle döver yok NVIDIA şöyle iyi diyerek boşuna kavga ortamı çıkarmayalım. Tartışılacaksa da rica ediyorum adabına ve kültürüne uygun bir şekilde tartışın.
RTX 4060 Ti'ın performans sonuçları yayınlandı ve üstün körü bir göz attım. Şahsen iyi bir kart bekliyordum sonuçta RTX 4000 serisi bir kart ve iyi olması gerek. Ancak baktığımda ise büyük bir hüsrana uğradığımı söylemeliyim. 4060 Ti ile 3060 Ti birçok oyunda neredeyse aynı değerleri veriyorlar.
4060 Ti: 3060 Ti:
Eki Görüntüle 1790928
Eki Görüntüle 1790864
Bakınca L2 cache belleklerinde bir artık göze çarpıyor ancak diğer tüm hepsi 4060 Ti'da anlam veremediğim bir düşüş mevcut.
Ancak teorik performans değerlerine bakınca 3070 Ti modelini ufak bir fark ile geçiyor.
4060 Ti: 3060 Ti: 3070 Ti.
Eki Görüntüle 1790906
Eki Görüntüle 1790907
Eki Görüntüle 1790911
Biraz da oyun performanslarına göz atalım sonuçta oyun oynuyoruz ve performansı bizim için önemli. Birçoğumuzun bildiği oyunlardaki testleri paylaşayacağım diğerlerine TechPowerUp. Üzerinden bakabilirsiniz.
Assassin's Creed Valhalla:
Eki Görüntüle 1790873
Eki Görüntüle 1790874
Cyberpunk 2077:
Eki Görüntüle 1790875
Eki Görüntüle 1790876
Days Gone:
Eki Görüntüle 1790879
Eki Görüntüle 1790880
Elden Ring:
Eki Görüntüle 1790882
Eki Görüntüle 1790883
Forza Horizon 5:
Eki Görüntüle 1790884
Eki Görüntüle 1790886
God of War:
Eki Görüntüle 1790888
Eki Görüntüle 1790890
Red Dead Redemption 2:
Eki Görüntüle 1790891
Eki Görüntüle 1790892
Witcher 3:
Eki Görüntüle 1790893
Eki Görüntüle 1790894
1080P'de 10-20FPS farklar yaşanıyor ancak 2K ve 4K'ya baktığımız zaman açıkçası ben 3060 Ti ve 4060 Ti arasında öyle aman aman bir fark göremedim. 3060 Ti GDDR6X versiyonuna OC işlemi uygulanırsa herhalde bu arkadaşın performansını rahat rahat verebilir diye düşünüyorum.
Ülkemizde 12-13 bin ₺ civarına satılacağı düşünüldüğünde açıkçası bu parayı bu karta vermek benim açımdan para israfıdır. 2.el sıfır ile karşılaştırılamaz ancak bu fiyat bandına 2.el bir 3090 alarak bakımlarını yaptıktan sonra kullanmak veya temiz bir 3080 almak çok çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. 4060 Ti maalesef benim gözümde tam bir para israfıdır.
Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
Amd'nin FSR veya RT olayına girmesi Nvidia'nın önder olduğunu desteklemez. Amd kendisinden önce bulunan bir teknolojiye ayak uyduruyor sadece. Uydurmazsa satamaz çünkü. İlk çıktıklarında devrim gibi gördük bu teknolojileri evet. Ama öyle ahım şahım bir olay değil. Biri görüntüyü bozuyor FPS kazandırıyor. Diğerinin zaten ne olduğu belli değil. Daha gelişememiş bir teknoloji. Yazılım vb işlerde işe yarayan çekirdeklere laf etmem orada iyiler. Ama lider konumda olmalarının tek sebebi insanların ön yargıları. İşi gücü olmayıp sadece oyun oynayan adamlar bile Nvidia aldığından adamların pazar payı düşmüyor. Emin olun AMD bu kadar hata yapsa sektörde tutunamazdı. Nvidia sırf isim yüzünden bu güçte duruyor. Yoksa 3050 ve 4060 gibi rezil ekran kartları yapıp da bu sektörde öyle rahat para kazanamazdı. 4090 ve 4080 bu denli başarılı olmasa 4000 serisi Nvidia'ya baya bir zarar vericekti. Adamlar para göz olduklarını bu denli belli etmişken insanlar hala aldığından dolayı bu durumdalar şuanda. Çalıyor çırpıyor ama yapıyor abi.4060 Ti'ya 11-12K verene kadar RX7600'e 6-7k vermek çok daha mantıklıdır. Veya 2.el 3060 TI-RX6800-3070.
Kesinlikle alınabilirliği yüksek olan kart şu anda RX7600'dür. Ki 4060 Ti fiyatlarına 7700XT çıkacak ve bence çok daha performanslı olacak 4060 Ti'ya göre.
Kimse kusura bakmasın NVIDIA bu işi yapıyor. Her ne kadar fiyatlardırmasına göre performansı şu anda iyi olmasa da getirdiği teknolojiler ile ekran kartı piyasasına liderlik ediyor. Etmeseydi AMD DLSS'e karşı FSR çıkarmaz kartlarına RT özelliği eklemezdi.
Ne bileyim anlamadım ki. Bakın bir önceki yazımda da yazdım. Şu Dlss mevzusu insanların gözünü öyle bir boyadı ki 4060'ı savunuyorlar. Sorsan hepsi Nvidia fanı ama 1 tane firmaya katkıları yok. Eleştirmiyorlar çünkü. Sözüm meclisten dışarı bunu yapmayanların alınmasına gerek yok. Fanboylara lafım.@Grim Reaper hocam ben RTX 3060 kullanicisiyim bir oncesi de GT820M'di adam gibi yaziyoruz buraya FSR kullanmakla suclaniyoruz. Adam gelmiş kas gücünde öne çıkan AMD madem neden FSR yapti diyor. Yahu cok dusunce gordum de boylesini ilk defa goruyorum. Kardesim herkeste 6900XT mi var herkeste 6700XT mi var? Adamda 6600 vardir FSR'a ihtiyac duyar. Gulerek okuyorum ben de anlam veremeyerek. DLSS'i YouTube'dan oradan buradan goruntulerle karsilastirmak harbiden cok mantikli. Zaten 60 FPS goruyorsun ayirt edemezsin ki onu telefondan vs. sistemde kendi gozunle oynaman lazim. Bunu anlatmaya calisiyorum israrla anlamamakta kararlı. Hala obje istiyor benden. Şu obje bozuluyor diye göstermemi istiyorkardesim goruntu nedir goruntu ekranin kendisi yahu
Saf güç bugün devre dışı bıraktılar 1000 serisinde 2000 serisinde kalmış yani hocam RTX 3050 ile 1080 Ti karsilasinca hani mikroskopla goruntunun bozuldugu yerleri buldugumuz DLSS var ya (biz NVIDIA dusmanlariyiz ya hani) o teknoloji oldugundan dolayi 3050'i tercih etmemiz gerek
İşim gücüm yok NVIDIA dusmanligi yapacağım, ben bir müşterisi olarak insan gibi elestiriyorum adam gelmiş FSR diyor.
Biz senle bir tane FSR konusu gecirdik mi yazılarımızda? Cevap, hayır. Niye AMD konuya sokuluyor anlamış degilim.
Acaba hocam rx6700x'de 12 gb vram olup nvidia onun rakibine 8 gb vram koyduğundan falan mı? 2K'da 6700xt sağlam tokatliyor okkalı hem de o yuzden araya sokuluyor olabilir
3060ti'ı tokat manyağı yapıyor zaten 6700xt o yüzden olabilir bak. Adam araya dlss sokup kendini rahatlatıyor, fanboylukta da kullanıyor bunu mantıklı karar bence. Yoksa 6700xt'nin altından kalkamaz
Her oyunda DLSS yok. Kas gücü 3060 Ti ile eşit olan karta o para verilmez. Saf güç varken teknolojiye bel bağlanmaz.
Ne kadar artıyor hocam sorması ayıp? Siz meseleyi sadece fpsden ibaret sanıyorsunuz. 8 gb VRAM ile o 3070 performansından öteye gidemeyeceksiniz zaten. Üstüne ödediğiniz fazladan binlerce lira ile kalacaksınız. DLSS görüntü bozup fps katıyor. Öyle beleş FPS falan kazanmıyorsunuz. Saf kas gücü her zaman daha önemli. Bu değişmedi ve asla da değişeceğini sanmıyorum.Tam tersi şu an kas gücü maalesef ki geri planda kalıyor. Onemli olan barındırdığı teknolojiler. DLSS 3.0.
Testlerde baktığımda saf güç olarak 3070 zaman zaman yakın. Ancak DLSS devreye girdiğinde albenisi artırıyor.