Nvidia RTX Serisi Alınmalı mı?

Bekle bekle sonu yok bu olayın. Seneye de yeni teknoloji ve seri sunacaklar. O çıkınca da oturmadı, diğer seriyi bekle diyenler olacaktır. Al kardeşim, bu seviyedeki kartlar üzmez. Uzun kullanan biriysen de zaten seni doyurur uzun vadede.

Hatta bu ara VEGA bile öneriyorum. Fiyatları düştü ve TDP değerleri ne kadar yüksek olsa da F/P olarak tercih edilebilir.

Sorun sadece bu değil, bu kartlar yetersiz kaldıklarında ya gidip 6000 tl bayılıp yeni kart alıcaksın veya eski karttan bir tane daha alıp SLİ yapıcaksın. Sorun şu ki SLİ desteği RTX 2060 ve 2070 de yok, Nvidia SLİ desteğini sadece 2080 ve 2080 ti a koymuş. Bu kartlarda 7000TL ve üstü ne yazık ki.

SLI ve CF mantıklı bir tercih olmaz hangi kart için olursa olsun. Bu kartlar öyle 1 yıl sonra bitecek kartlar değil. Her oyunu 2K Ultra oynayayım diyorsan evet yetersiz kalır ama full ayar takıntın yoksa uzun yıllar güncelleme almadan idare eder.

Kaç yıllık GTX 750 Ti hala günümüz oyunlarını belli seviyede oynatıyor.

Radeon 7 eğer ucuz fiyata yaygınlaşırsa Nvidia'nın vay haline. Ortada Nvidia kalmaz.

Radeon 7 sınırlı üretim bir kart dünya çapında birkaç bin tane üretilecek ve fiyatı 2080 den de pahalı. Ayrıca Türkiye’ de stoklara yalnızca 10 tane girecek.

Bu tamamen oyunların gelişimine bağlı bir olay. Bu ara baya bir gelişme var.
Radeon 7 sınırlı üretim bir kart dünya çapında birkaç bin tane üretilecek ve fiyatı 2080 den de pahalı. Ayrıca Türkiye’ de stoklara yalnızca 10 tane girecek.
Piyasayı deniyorlar herhalde.

1080 in gücünde 4000 küsür tl ye Vega 64
Dostum sen şimdi 2070 alacak adama Vega 64 daha güncel bir kart ray tracing daha oturmadı bunumu alın diyeceksin ? Vega 64 çıkış tarihine bakın birde fiyatına bakın sonra RTX 2070'in çıkış tarihine sunduğu ek özelliklerine birde fiyatına bakın.
Şahsen ben 1080 gücünde bir ekran kartı arasam 4 Bin küsür TL civarındaki bahsi geçen iki kart arasında kalsam RTX 2070 tercih ederim.
Ayrıca benim gözüm 2080'de, bunun alternatifi ise yok.

Son olarak şunlarıda eklemek isterim;
Bende memnun değilim ama ekran kartı işinde Nvidia önde aynı fiyat bandında olan iki üründen en çok özellik sunan ve en son çıkan ürün tercih edilmelidir.

Custom Sıvı soğutma bloğu taktıktan sonra değiştirmesi bir işkence olcağından ve zaten bu kartların üst düzey O.C. edileceğini varsayarsak. Full + full ayar takıntım var, en az 2 sene full ayar gitmesi gerekiyor.

RTX kartları seni Ray Tracing özelliğini kullanmaya zorlamıyor. İstersen açmazsın o ayarları. Şuan sıfırdan bir sistem toplayan bir insan Nvidia tercih edecekse gidip 10xx serisi kart almamalı. RTX serisi kartların RT özelliği kapalı iken verdiği performans üst düzey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…