Öyle bir isteğin varsa en üst seviyeyi düşüneceksin. Vega'yı ve 1000 serisini eleyince geriye RTX kalıyor. Böyle istekleri olan bir kişi de kartın parasını düşünmemeli. İsteğin doğrultusunda bu kartlar var, parayı düşünüyorsan isteklerini kısıtlayacaksın.
Eğer FHD çözünürlük düşünüyorsanız 1160 Ti gayet yeterli olacaktır ama RTX 2060'da alınabilir tabi. 2K ve üstü düşünüyorsanız RTX 2070 veya üstü bir kart şart zaten. Şuan hangi çözünürlükte oynamayı düşünüyorsanız ona göre kart almanızı öneririm.
Piyasada yüksek seviye oyuncu kartlarda rekabet olmayınca Nvidia pazarda istediği gibi davranıyor maalesef çünkü o seviyede tercih edilebilecek bir AMD kart yok ne yazık ki. AMD'nin de işi zor tabi bir tarafta Ryzen ile Intel'e karşı savaş verirken bu tarafta ise ekran kartı konusunda Nvidia gibi bir rakibi var. AMD kaynaklarının çoğunu Ryzen serisinden yana kullanıp ekran kartlarında yüksek seviyeye çıkmak istemiyor olabilir pek tabi. Bu yıl çıkaracağı yeni kartlardan anlarız muhtemelen.
Dostum sen şimdi 2070 alacak adama Vega 64 daha güncel bir kart ray tracing daha oturmadı bunumu alın diyeceksin ? Vega 64 çıkış tarihine bakın birde fiyatına bakın sonra RTX 2070'in çıkış tarihine sunduğu ek özelliklerine birde fiyatına bakın.
Şahsen ben 1080 gücünde bir ekran kartı arasam 4 Bin küsür TL civarındaki bahsi geçen iki kart arasında kalsam RTX 2070 tercih ederim.
Ayrıca benim gözüm 2080'de, bunun alternatifi ise yok.
Son olarak şunlarıda eklemek isterim;
Bende memnun değilim ama ekran kartı işinde Nvidia önde aynı fiyat bandında olan iki üründen en çok özellik sunan ve en son çıkan ürün tercih edilmelidir.
Kartların RTX teknolojilerini bir kenara bırakıp SAF GÜÇ odaklı bakarsan VEGA 64, 2080 den çok daha mantıklı. Sadece 15-20 fps için 3000TL vermek mantıklı değil. Gider 4K monitör alırım daha mantıklı.
En üst düzey istiyorsan RTX alıp paraya kıyacaksın. Zaten mevcuttaki 1070,1080,1080ti modellerin sıfırları çıkmıyor sanırsam piyasada karaborsayı düşmüş gibiler fiyatlara bakılırsa. FHD kullanacaksan GTX 1660 Ti yeter bir süre. Sağlam kart. 1070 ile neredeyse denk gibi.
Kartların RTX teknolojilerini bir kenara bırakıp SAF GÜÇ odaklı bakarsan VEGA 64, 2080 den çok daha mantıklı. Sadece 15-20 fps için 3000TL vermek mantıklı değil. Gider 4K monitör alırım daha mantıklı.
RX Vega, Turing Mimarisine göre daha fazla ısınma, drop sorunu yaşatır. Oyun geliştiricileri özellikle Nvidia'ya optimize yapıyor. Ha AMD yapmıyor mu yapıyor sürücülerle. Doğrusunu söylemek gerekirse RX VEGA 64, RTX 2060 düzeyinde bir kart benim için. Ama alınabilir mi? Alınır.
Tamam hocam sözüm yok sana.
10 Bin TL'ye sistem topla 2 sene önce çıkan Vega 64 koyup yanına da 4K monitör al için rahat etsin, oyunlarıda artık 4K monitörde 1080P oynarsın
Tamam hocam sözüm yok sana.
10 Bin TL'ye sistem topla 2 sene önce çıkan Vega 64 koyup yanına da 4K monitör al için rahat etsin, oyunlarıda artık 4K monitörde 1080P oynarsın
Vega 64 2K optimize bir kart. Fiyatı 10.000 tl de tutmaya çalışıyorum dostum. Derdim Nvidia ne eylerse güzel eyler değil. RTX2060 dediğin kart full ayarlarda 45 fps anca veriyor RT açık bir şekilde
1080Tİ kullanıcısı olarak 10000 TL verip RTX 2080Ti kullanmak yerine, 3500 4000 TL verip güzel bir ikinci el 1080Ti alınması bence en mantıklısıdır diye düşünüyorum.
İnan kimse memnun değil Nividia'nın bu piyasada tek el olmasından.
Size bir şey diyemiyorum çünkü 10 Bin TL gibi bir miktar harcayıp güncel olmayan 2 sene önce çıkan ve muadillerinden daha az FPS veren bir kartı almayı düşündüğünüze göre siz kullanmıcaksınız bu sistemi.
Halk arasında bir tabir vardır "Bekara karı (Eş) boşamak kolaydır "diye.
Şahsen ben ve birçok kişi 10 Bin TL gibi bir miktara sistem toplayacağımız zaman en güncel parçaları tercih ederiz