Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
NVIDIA-settings error: Unable to load info from any available System hatası
Tek ekran kartlı değil.
Son 7-8 senedir çıkan dizüstülerde Nvidia veya Radeon kart varsa bunlar harici oluyor.
Dahili olan ise Intel işlemcinin ekran kartı özelliği ve GNU/Linux'ta bilgisayar öntanımlı onunla çalışıyor.
Nvidia'nın sitesinde GeForce 940MX için en güncel sürüm 450.80 gözüküyor.
Tek ekran kartlı değil.
Son 7-8 senedir çıkan dizüstülerde NVIDIA veya Radeon kart varsa bunlar harici oluyor.
Dahili olan ise Intel işlemcinin ekran kartı özelliği ve GNU/Linux'ta bilgisayar öntanımlı onunla çalışıyor.
NVIDIA'nın sitesinde GeForce 940MX için en güncel sürüm 450.80 gözüküyor.
Sorun şu 390 sürücüleri kartını desteklemiyor. 418 sürücüsü ile reverse Prime yöntemi çalışmıyor. 450 sürücüsü de bozuk paketler tutulduğu iddiasıyla kurulmuyor. Ancak başka bir paket kurmak istersen o hatayı almıyorsun ve düzgünce kuruluyor.
Tek ekran kartlı değil.
Son 7-8 senedir çıkan dizüstülerde NVIDIA veya Radeon kart varsa bunlar harici oluyor.
NVIDIA'nın sitesinde GeForce 940MX için en güncel sürüm 450.80 gözüküyor.
Benim yapamadığım bir şey yok her şey sorunsuz bir şekilde yapıldı hatta @gen2 yardımcı oldu Discord'dan. Eksik bir şey olabilir ama bilmiyoruz bu arada indirdiğimiz en son sürüm NVIDIA-dRIVER-455'di şu anda bu sürümü Ubuntu'da kullanıyorum sorunsuz şekilde.
Yukarıda bahsettiğim hatayı Veriyor'du bizde 390 sürümünü denedik NVIDIA-settings açıldı.
Fakat çoğu şey eksikti bu sürücüler içerisin'de.
450 sürümünü'de denedik o da olmadı.
Eksik olan'da arayüz'de çoğu seçenek yoktu.
Bir oyuna girmeye çalıştığım zaman siyah ekran oluyordu.
Eksik bir şey olabilir ama bilmiyoruz bu arada indirdiğimiz en son sürüm NVIDIA-dRIVER-455'di şu anda bu sürümü Ubuntu'da kullanıyorum sorunsuz şekilde.
Yukarıda bahsettiğim hatayı Veriyor'du bizde 390 sürümünü denedik NVIDIA-settings açıldı.
Fakat çoğu şey eksikti bu sürücüler içerisin'de.
455.45 Beta sürümdür. Ancak Beta sürümler ciddi hatalar vermiyor.
Benim fikrim ya Linux Mint veya Ubuntu ile Nvidia Prime ya da benim kendi bilgisayarımda yaptığım gibi optimus-manager kullanman. (optimus-manager sadece Arch Linux veya onun tabanını kullanan dağıtımlarda çalışıyor: Manjaro, Artix, Arco, Archman vs.)
Arch Linux veya türevi bir dağıtım kurup denemek istiyorsan:
455.45 Beta sürümdür. Ancak Beta sürümler ciddi hatalar vermiyor.
Benim fikrim ya Linux Mint veya Ubuntu ile NVIDIA Prime ya da benim kendi bilgisayarımda yaptığım gibi optimus-Manager kullanman. (optimus-Manager sadece Arch Linux veya onun tabanını kullanan dağıtımlarda çalışıyor: Manjaro, Artix, Arco, Archman vs.)
Arch Linux veya türevi bir dağıtım kurup denemek istiyorsan:
Dosyaları konfigüre ederek de oluyor ama ben daha önceden bayağı uğraştım, yapamadım diye hatırlıyorum.
Ki dizüstü bilgisayarı prize takmadan kullanması gerektiğinde daha az güç tüketmesi için Intel ekran kartına geçmesi gerecek.
Onun için dosyaları pasif etmesi gerekiyor.
Bir elle öyle yap, bir böyle yap.
Meşakkatli oluyor.
Dosyaları konfigüre ederek de oluyor ama ben daha önceden bayağı uğraştım, yapamadım diye hatırlıyorum.
Ki dizüstü bilgisayarı prize takmadan kullanması gerektiğinde daha az güç tüketmesi için Intel ekran kartına geçmesi gerecek.
Onun için dosyaları pasif etmesi gerekiyor.
Bir elle öyle yap, bir böyle yap.
Meşakkatli oluyor.
Yapılandırma sırasında Intel ve Nvidia GPU'nun BusID değerlerini öğrenmen gerekecek, inxi paketini kurup inxi -Gx komutu ile öğrenebilir ve yapılandırma dosyasını buna göre düzenleyebilirsin.
Görüntü yöneticisine uygun yapılandırmaları da uygulamayı unutma.
Dalgalanma sorunu yaşarsan, PRIME synchronization kısmını incelersin.
Debian Buster, Xorg'un 1.20.4 sürümü ile geldiği için Render Offload desteklemez, bununla uğraşma. Render Offload için Xorg'un 1.20.6 sürümünden yeni olması gerekiyor.
Render Offload kullanmak istiyorsan, Debian Testing ISO'su ile kurulum yap. Ekli değilse contrib ve non-free depolarını ekle. Sonra aşağıdaki komutlarla sürücüyü kurabilirsin.
Kod:
su
apt-get install nvidia-driver nvidia-settings firmware-misc-nonfree
Debian Testing tabanı Xorg'un 1.20.10 sürümü ile geliyor. Xorg'un bu sürümüne yapılandırma dosyası gerektirmeyen yamalar eklendi. Yani Debian Testing kurup, Nvidia sürücüsünü kurarsan, doğrudan Render Offload kullanabilirsin.
Yapılandırma sırasında Intel ve Nvidia GPU'nun BusID değerlerini öğrenmen gerekecek, inxi paketini kurup inxi -Gx komutu ile öğrenebilir ve yapılandırma dosyasını buna göre düzenleyebilirsin.
Görüntü yöneticisine uygun yapılandırmaları da uygulamayı unutma.
Dalgalanma sorunu yaşarsan, PRIME synchronization kısmını incelersin.
Debian Buster, Xorg'un 1.20.4 sürümü ile geldiği için Render Offload desteklemez, bununla uğraşma. Render Offload için Xorg'un 1.20.6 sürümünden yeni olması gerekiyor.
Render Offload kullanmak istiyorsan, Debian Testing ISO'su ile kurulum yap. Ekli değilse contrib ve non-free depolarını ekle. Sonra aşağıdaki komutlarla sürücüyü kurabilirsin.
Kod:
su
apt-get install nvidia-driver nvidia-settings firmware-misc-nonfree
Debian Testing tabanı Xorg'un 1.20.10 sürümü ile geliyor. Xorg'un bu sürümüne yapılandırma dosyası gerektirmeyen yamalar eklendi. Yani Debian Testing kurup, Nvidia sürücüsünü kurarsan, doğrudan Render Offload kullanabilirsin.
1. kısımda, non-free sürüme backports deposu ekletince, firmware sürümünün de backports deposundan yüklenmesi için komutu bu şekilde düzenledim. Firmware paketinin yüklenmesi, takip ettiğinizi belirttiğiniz Wiki'de de belirtiliyor zaten.