NVIDIA sürücüsü Windows'u çökertiyor

522223

Decapat
Arkadaşlar dün temiz bir Windows kurulumu yaptım ve ekran kartı sürücülerini yüklüyordum. Intel sürücünü kurdum sorun yok. NVIDIA'ya geçtim kurulum esnasında mavi ekran verip sistemi yeniden başlattı. Açılırken disk onarımı yaptı ve masaüstüne geldi fakat hiçbir şey kullanılmıyordu masaüstünde. Bildiğimiz çöküktü yani Windows. Hızlıca bir kurulum daha yaptım ve tekrar NVIDIA sürücüsüne geldim. Bu sefer kurulumda sorun olmadı grafik sürücüsü başarıyla kuruldu. Yeniden başlatma ekranında yine aynı dosya mavi ekran verdi ve aynı şekilde disk onarımı ile açıldı. Sistem bu sefer masaüstüne gelmiyordu fakat Bootlop'a girdi. Açılırken kendi kendine şifre ekranına gelmeden restart atıyor. Bu konuda ne yapmam lazım? Windows'un kendi kurduğu 2016 sürücüsü mu kalmalı? Windows kendisi kurunca sorun olmuyor.
Mavi ekran verdiren dosya: nvlddmkm.sys

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüyü indirdiğiniz ve kurduğunuz HDD/USB virüslü olabilir mi? Veyahut, doğru sürücüyü indirdiğinizden emin misiniz? 🤔

Hocam sürücüyü sıfırdan NVIDIA sitesinden indiriyorum. Dünden beri 4. Windows'u kurdum hocam herhalde her defasında yanlış şeyi indirmedim. Ayrıca yanlış indirsem sistem doğrulama kısmını geçemez zaten.

Hocam sürücüyü sıfırdan NVIDIA sitesinden indiriyorum. Dünden beri 4. Windows'u kurdum hocam herhalde her defasında yanlış şeyi indirmedim. Ayrıca yanlış indirsem sistem doğrulama kısmını geçemez zaten.

Daha eski sürüm sürücü dene.

Arkadaşlar dün temiz bir Windows kurulumu yaptım ve ekran kartı sürücülerini yüklüyordum. Intel sürücünü kurdum sorun yok. NVIDIA'ya geçtim kurulum esnasında mavi ekran verip sistemi yeniden başlattı. Açılırken disk onarımı yaptı ve masaüstüne geldi fakat hiçbir şey kullanılmıyordu masaüstünde. Bildiğimiz çöküktü yani Windows. Hızlıca bir kurulum daha yaptım ve tekrar NVIDIA sürücüsüne geldim. Bu sefer kurulumda sorun olmadı grafik sürücüsü başarıyla kuruldu. Yeniden başlatma ekranında yine aynı dosya mavi ekran verdi ve aynı şekilde disk onarımı ile açıldı. Sistem bu sefer masaüstüne gelmiyordu fakat Bootlop'a girdi. Açılırken kendi kendine şifre ekranına gelmeden restart atıyor. Bu konuda ne yapmam lazım? Windows'un kendi kurduğu 2016 sürücüsü mu kalmalı? Windows kendisi kurunca sorun olmuyor.
Mavi ekran verdiren dosya: nvlddmkm.sys

Driver uyuşmazlığı olabilir.

Nvidia ve Windows Mağazası arasında şöyle bir uyuşmazlık var: Siz Nvidia sitesinden sürücüyü indirip kuruyorsunuz ama Windows inatla Nvidia kontrol panelini silip, eski sürüm kuruyor ve sürücüyü düzgün bir şekilde kullanamıyorsunuz. Hatta, sürücü sürümüne Nvidia kontrol panelinizden baktığınızda farklı bir sürüm, Windows Denetim Masası Program Kaldır'dan baktığınızda farklı bir sürüm görünüyor.

Bunun önüne geçmek için, Nvidia sürücüsünü kurmadan önce internet bağlantınızı kesin, Nvidia sürücü kurulum exe'sini WinRAR vb bir programla sağ tıklayarak klasöre ayıklayın/çıkartın ve buradaki Setup dosyasına sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır deyin. Kurulum esnasında da mutlaka Temiz Kurulum seçeneğini seçin. Kurulum tamamlandıktan sonra PC'nizi yeniden başlatın ve internet bağlantınızı açın...

Ben böyle çözmüştüm. Sizin yaşadığınız sorun da benzer bir çakışmadan kaynaklanıyor olabilir.

Şimdiden kolay gelsin...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı