NVIDIA vs AMD

RetR0_Z

Decapat
Hepinize merhaba dostlar. Uzun bir zamandır bu forumda takılıyorum ve insanlarla ekran kartları hakkında konuşurken hep AMD ile NVIDIA arasında kalıp birbiriyle kavga eden insanlar gördüm ve merak ediyorum ki bu forumun geneli hangi markayı destekliyor ve sizden markalar hakkında düşüncelerinizi ve markalarla yaşadığınız olayları aktarmanızı istiyorum. Şimdiden mesajlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD alma ilk başta sorunum yoktu ama sonradan gelen saçma saçma hatalar can sıkıcı olmaya başladı eğer fiyat farkı yüksek değilse NVIDIA.

Çok sıradan bir kullanıcı olarak RX 550 ve 5600G apusunu kullandım. İkisinde de sürücüler ayda bir çökerdi. Farklı sürücüleri yüklesem de çökmeye devam ederdi. Sistemdeki hemen her uygulamam orijinal olsa da belki bir program sürücüleri çökertiyor olabilir. Ama bu kadar hassas olmamalı.

Nvidia'da ise 1660 Super ve 1650 kullandım. Bir defa driver sorunu yaşamadım, hiçbir sorun yaşamadım.

AMD ara modellerde saf kas gücü olarak harika işler çıkarabiliyor. Nvidia ise tepe modellerde çok daha iyi.
Nvidia artıları:
+Render
+Yayın performansı
+Dlss fsr'ye bir tık daha güzel gözüküyor
+Rt gibi teknokojileri kullanıcıya akıcı bir şekilde sunmaya başladı son nesilde.
+Nvidia refleks teknokojisi çok iyi.
AMD artıları:
+Daha az enerji harcıyor.
+Nvidiaya rakip kartları 4-5 bin lira daha ucuz.
+Saf kas gücü olarak iyiler ama malesef teknoloji olarak geride.
+Fsr 3.0 ile çok daha iyi bir hale geleceğini umuyorum.

Genel olarak nvidia parayı seven bir firma. VRAM cimriliği yapıyor resmen. AMD ise biraz daha kullanıcıya ucuz sunmaya çalışıyor ama nvidia tak çalıştır ekran kartı üretirken AMD'de sorunlar yaşayanlar mevcut. Parası olan ve tepe model arayan Nvidia'dan şaşmamalı bence.

Misal bir karta 25-30 bin liralar veriyorsun.
AMD 7900xtx, Nvidia rtx 4080 den %5-%10 daha güçlü ama rt ve dlss açınca 7900xtx'i 2 ye katlıyor Nvidia performans açısından temel farklardan biri bu. Adamlar sadece ekran kartı yapmıyor teknolojiye kaliteli ulaşım sağlıyor. AMD bu işlerde 1 sene geriden geliyor ama intel arc ekran kartları bile ufaktan çözdü rt işini. AMD'nin 2-3 sene içinde gerçekten Nvidia'ya bu konuda rakip olmasını bekliyorum değilse Nvidia daha çok parayı seven politikasını sürdürecek.

Son düzenleme:
Hocam daha önce sizi bir konuda da gördüm, Ray Traced değil Ray Tracing olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…