NVIDIA vs AMD

  • Konuyu başlatan YLN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 748
Her hafta bir Nvidia vs AMD konusu mutlaka olur. Cevap çok basit, bütçeniz az ise AMD fiyatına değer. Bütçeniz çoksa ya da 4060 Ti gibi kartlara yetiyorsa, bunun dışında kendi kullanımınıza göre karar verirsiniz.

Ben içerik üreticiyim ya da yazılımsal bir sorun olduğunda tamir etmeyi başaramam diyorsanız Nvidia.

Oyun oynarım, ufak tefek sorun olduğunda forumlara danışarak da olsa çözebilirim diyorsanız AMD.


Ben böyle düşünerek RX 6600 aldım ve birkaç ay drop sorunu ile uğraştım. En sonunda çoğunlukla çözdüm ve başkaları da aynı sorunu yaşamasın diye çözümü yazdım ama bilgisayardan fazla anlamayan biri bu duruma düşse onun için sıkıntı olurdu.
 
Son düzenleme:
İşlemci konusunda tartışmasız AMD tabii ki. Ekran kartı konusuna gelirsek fiyat hariç NVIDIA önde. Özellikle teknoloji konusunda çok çok öne geçtiler ama tabii ki fiyatı da dahil etmeliyiz düşük bütçede AMD çok işlevli olabiliyor hem daha ucuz hem de saf güç olarak NVIDIA'dan önde oluyor genellikle o yüzden düşük bütçede AMD yüksek bütçede NVIDIA diyorum.
 
AMD diyenin akıl sağlığından şüphe ederim, NVIDIA tekler.

Mavi ekran mı almak istiyorsunuz? Sürücü hataları, WattMan hataları mı istiyorsunuz? İşte tam size göre AMD!

Kalite mi arıyorsunuz? Full kalite, kaymak gibi akan gerçekten daha kaliteli bir oyun zevki mi istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz, NVIDIA...

Hiç hata almadım AMD de.
 
Neye göre ? 3050-3060 ekran kartı kullanıp bak bu nvidia DLSS RT var falan diyecek arkadaş kaldı mı hala ? Bu ve benzeri kartlarla RT açsan ne olur açmasan ne olur ? 20 FPS ile oyun mu oynayacaksın ? Evet Nvidia yazılım konusunda daha önde, oyun dışı alternatifler içinde daha tercih edilebilir bir konumda. Fakat bilgisayarını sadece oyun için kullanan, youtube google ikilisinde gezen arkadaşlar bu gibi şeyler için neden Nvidia övüyor onu anlamıyorum. Sıradan bir ev kullanıcısı için F/P ürün hangisi ise onu alıp geçersin. Hele ki oyun odaklı bir sistem istiyorsan kas gücünden ve fiyatından dolayı AMD yine önde. Nvidianın en kral fanboyları bile FSR 3 Modunu kullanıyor artık. Burdaki amacım Nvidia kötüdür demek değil, fakat fiyatının hakkını vermiyor. Hele ki çıkardığı son kartların Vramleri acınası. Bir kart düşünün bir sürü varyasyonu var, 4070, 4070 super,4070 ti, 4070 ti super. Bu bile para tuzağının başlı başına örneği. Yani demem o ki ezberden konuşmaya gerek yok, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket edin. Yayın, render vesaire gibi işleriniz var ise Nvidia yönelebilirsiniz. Ama sıradan bir ev kullanıcısı için daha fazla para ödemek anlamsız.
 
AMD diyenin akıl sağlığından şüphe ederim, NVIDIA tekler.

Mavi ekran mı almak istiyorsunuz? Sürücü hataları, Wattman hataları mı istiyorsunuz? İşte tam size göre AMD!

Kalite mi arıyorsunuz? Full kalite, kaymak gibi akan gerçekten daha kaliteli bir oyun zevki mi istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz, NVIDIA...
Kardeşim çok güzel açıklamışsın.
 
Biz bu konulara yorum yapmaktan bıktık sizler bu konuları açmaktan bıkmadınız, daha öncede söyledim bunu AMD genel olarak pişmanlıktır ama pişmanlık olup olmayacağı daha çok sizin kullanım amacınıza göre değişir, eğer sadece oyun amaçlı kullanacaksanız AMD ile pişmanlık yaşayacağınızı düşünmüyorum eğer render ve teknolojik özellikler gerektiren işler yapıyorsanız pişmanlık duyacaksınız maalesef, ama bütçe sorunu yoksa tercih Nvidia'dan yana olmalı. Bu arada o meşhur mavi ekran yada wattman hataları 6000 - 7000 serilerinde kalmadı.
 
Kardeşim çok güzel açıklamışsın.
Birçok insan fikir belirtti ama sizin aralarından seçtiğiniz görüşe bakacak olursak, tahminim şöyle;

Zaten Nvidia almaya karar verdiniz (ya da almayacaksınız, sadece merak ettiniz) ama düşüncenizi sağlamlaştırmak için konu açıp daha detaylı Nvidia öven bir görüş aradınız.

Marka bazlı karşılaştırma ile sadece yazılım karşılaştırabiliriz, en doğrusu her zaman modelden modele karşılaştırma yapmaktır. Örneğin Nvidia diye RX 6600'yı es geçip RTX 3050 sistem alırsanız, daha fazla para ödeyerek çok daha güçsüz bir ekran kartı almış olacaksınız.


1713468955576.png

1713468968823.png


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.



Tabii, kararlıysanız zaten diyecek birşey kalmıyor, alın gitsin.

Ben bu konuyu okuyacak diğer kişiler için örnekle açıklama gereği duydum. Şuan Google'a "Nvidia vs AMD" yazınca, birkaç siteden sonra bu konu çıkıyor.

1713469606143.png
 
Son düzenleme:
NVIDIA hatalarını forumda çözemiyorum diyenler ne yaşıyor? İki hafta öncesinde bir problemim oldu, NVIDIA canlı desteğe bağlandım. Sorunum yirmi dakika içerisinde kökten çözüldü. Forumlarda konu açıp onaylamasına gerek duymadan.
 
Para varsa Nvidia. F/P isteniyorsa AMD. Buyuk kavga baslar cok uzatmayalim :D
 

Geri
Yukarı