NVIDIA vs Radeon

Merhaba dostlar.
Bu hususla alakalı aradayım? Sizce hangisi?
Ben 3 gün sonra alıp satacak değilim.
Şu an 4060 ve 4060 Ti bakıyorum ekran kartı ancak Radeon tarafı daha iyiyse F/P olarak neden olmasın?
Sizlerin de cevaplarını merak ettim.
AMD GPU'lar biraz Xiaomi telefonlar gibiler.
Donanım olarak NVIDIA'dan çok daha iyi ürünleri çıkıyor. Aynı fiyata 20-30 FPS daha yüksek değer aldığın oluyor, 2.el piyasası çok daha ucuz ve uyguna düşüyor. Her bütçede sağlam model çıkıyor. (30-40 bin TL sonrası için değil.)

Ama şansına çok sorunlarda yaşatabilir veya kusursuz bir deneyimde sunabilir.

"Benim istediğim saf performans, güç, FPS, yüksek VRAM ve iyi fiyat", diyorsanız: AMD.
"RT teknolojisi olsun ve abuk subuk hatalarla uğraşmak istemiyorum, ayrıca içerik üretiyorum", diyorsanız: NVIDIA
Tabi bu sizin bütçenizde daha çok. "Daha yüksek FPS ama can sıkabilir hatalı AMD" veya "Daha düşük FPS ve performans ama sorunsuz bir deneyim NVIDIA" gibi.
AMD ekran kartı alınca kesin olarak sıkıntı çıkmaz ama olasılığı var.

4060 gibi giriş seviye kartlara göre kesinlikle 7800XT.

Oyunla markanın ne alakası var onu anlamadım AAA deseniz anlarım, orta düzey ne alaka onu da anlamadım.
NVIDIA Ekran kartları radeon'un ekran kartlarına göre daha iyi performans sergiliyor,orta düzey dediğim ise,çok yüksek performanslı olmayan oyunlar orta dereceli oyunlar. Orta grafikli olan oyunlar demeyi istemiştim.

@Aegonide Butce 4070'e ciksa bile 7800XT tercih ederdim ve ettim de. Soyle sorunla ugrasirsin boyle olur diyenlere de kulak asmamayi tercih ediyorum. Yaklasik 3 ay icinde herhangi bir sorun yasamadim.
Paran varsa Nvidia, yoksa Amd.
Cok yanlis bir kiyaslama. Param olmasina ragmen AMD tercih ettim bu tercih kisiye bagli. Ayni butcede 4070 de alabilirdim ancak 7800XT aldim. Paralik bir durum yok ortada.

Soyle sorunla ugrasirsin boyle olur diyenlere de kulak asmamayi tercih ediyorum. Yaklasik 3 ay icinde herhangi bir sorun yasamadim.
Yani bu forumda RX 7700XT alıp, çok sıkıntı yaşayan bir arkadaşta var.
AMD Adrenalin Software cidden garip bir uygulama. Şahsen RX 480 kullanıyorum, Wattman krallığının krallarından ama gidip RX 6600 almayı genede planlıyorum. Çünkü yabancı değilim.
Telefon olarakta Xiaomi kullanıyorum. Yani bozuk yazılım krallığının tacıyız.

Genede alacak kullanıcıyı uyarmak vazifem. Siz sorun yaşamazsınız, bu arkadaşta yaşamaz hatta ben bile yaşamam ama herzaman bi olasılık var ve bu olasılık denk geldiğinde şahıs şaşırsın veya bunalıma girsin istemem. Ne ile karşı karşıya olduğunu ham bir şekilde bilsin.
Aksi taktirde öneren suçlu duruma düşebiliyor.

@He stole my money Forumda 7700XT ile sorun yasayani gordum. Ben kendi kartim icin konusuyorum. Adrenalin gercekten garip bir uygulama buna katiliyorum. NVIDIA alip sorun yasama ihtimalinin de oldugunu goz ardi etmemek lazim.
Çoğunlukla nadir ve birkaç güncelleme ile düzeltiyor NVIDIA.

AMD Adrenalin burnunu her hataya sokmasa aslında NVIDIA ile aynı sorunsuzlukta olabilir, olmasınıda sizden daha çok isterdim. Çünkü ekran kartının çıkardığı sorunlarıda NVIDIA gibi hemen düzeltiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı