Çözüldü NVIDIA'da yeni driver problemli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Veloctyz

Picopat
Daha fazla  
577'den 580.77'ye geçmiştim ama garip, bir sürü hata ile karşılaştım. En büyüğü ise The Finals oyununda normal kullanırken bir anda %98 kullanım %60'a düşüp FPS yarıya inmesiydi. Bu yüzden tekrar 577'ye geçtim. Şu an yeni 588.97 geldi, bu driver nasıldır? Yine bozuk mu, yoksa düzeldi mi?

Çözüm
NVIDIA tarafında bir driver çıktığında şahsen çok önemli bir özellik eklenmediyse son zamanlarda güncellenmesini önermiyorum. Performans düşüşü yaşatmaya çok meyilli oluyor. Stabil bir driver bulduysanız ondan devam edin.
Hem bu drivera geçtim hem de bios update yaptım anakarta. RTX 4070 TI Super ile R7 7700 kullanıyorum. Bilgisayar uzun süre kapalı iken açtığımda bir iki dakika boyunca ekran arada bir kararıp düzeliyor. BF 6 Beta bitsin eski driver ile deneyeceğim. İnternetten DP 1.4 Vesa sertifikalı kablo sipariş ettim. Bu seçenekleri elersem geriye bios, ekran kartı ve Asus oled monitör kalıyor. Ekran kartının RGB'lerinin bazısı sorunlu, monitör soruna gebe bir model, bios zaten malum.

Emin olmamakla birlikte 2 gün içerisinde çok fazla sürücü güncellemesi sonra siyah ekran sorunu yaşayan gördüm. Nvidia kullanmıyorum ama dikkatli olmakta fayda var.
Benim sorun driverdan ise Nvidia'ya fena söverim.

577'den 580.77'ye geçmiştim ama garip, bir sürü hata ile karşılaştım. En büyüğü ise The Finals oyununda normal kullanırken bir anda %98 kullanım %60'a düşüp FPS yarıya inmesiydi. Bu yüzden tekrar 577'ye geçtim. Şu an yeni 588.97 geldi, bu driver nasıldır? Yine bozuk mu, yoksa düzeldi mi?

Hocam her güncelleme geldiğinde DDU ile temiz kurulum yapıp sonraki sürüme geçebilirsiniz.

Son 2 aydır sürücüler yüzünden birçok sorun yaşayan var. Şansa bağlı olmakla beraber sorun yaşanma oranı çok fazla arttı öyle ki AMD'yi bile geçmiş bulunmakta kullanan arkadaşlarımın yarısından fazlası çeşit çeşit sorun yaşıyor.

Ya tam sürücüler gelene kadar güncelleme yapılmamalı yada yapılacak ise DDU ile önceki sürücü kalıntısını ve sürücüsünü silip son sürücüyü kurmak gerekiyor gibi ama o da kesin değil.

NVIDIA tarafında bir driver çıktığında şahsen çok önemli bir özellik eklenmediyse son zamanlarda güncellenmesini önermiyorum. Performans düşüşü yaşatmaya çok meyilli oluyor. Stabil bir driver bulduysanız ondan devam edin.

Çözüm

Hoam şu an 577 var gayet iyi eklemede zaten 54 inç bir şey ve laptopu ekrana bağlayanlar düzeltildi diyor önemli'li bir şey yok gibi.

Hoam şu an 577 var gayet iyi eklemede zaten 54 inç bir şey ve laptopu ekrana bağlayanlar düzeltildi diyor OEM'li bir şey yok gibi.

Eskiden memnun olduğunuz sürümden devam edin hocam. Elbet bir gün güncellemek gerekir ama olağanüstü bir güncelleme olmadıkça gerekli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı